26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5526
EURO34.9642
ALTIN2447.8

Salon By Kadir Kuaför - Kadir Kurt

Salon By Kadir Kuaför - Kadir Kurt

Medya Gazetesi olarak Gaziantep’te bulunan genç, girişimci, yenilikçi ve imajın dili haline gelmiş Kadir Kurt beyefendi ile küçük hoş bir röportaj gerçekleştirdik. Buyurunuz bu girişimci ve “Stilatör” diye adlandırdığımız Kadir Kurt kimdir? Birde bizden okuyun.

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Ben Kadir Kurt. Gaziantepliyim. 23 yaşındayım. Gaziantep Ticaret Odası Ticaret ve Meslek Lisesi mezunuyum. Gaziantebimin genç girişimcisi olarak iki yıldır kendi işletmemin başındayım. Aktif ve dinamik bir şekilde çalışmayı çok seviyorum. Berberliği çocukluğumdan beridir sevdiğim için 12 yaşından bu yana bu sektörün içinde yer alıyorum.

2.) Yaptığınız işi, mesleğinizi anlatır mısınız?

Yaptığım işin açılımı saç, sakal kesmeyi, tıraş etmeyi meslek edinmiş kimse demek olsa da bana göre beraberlik, insanları bedenen ve ruhen iyileştirmektir. Bir insanın bedeninde ki bir kaç kılı şekillendirirken aslında onun psikolojisini de yenileyip, güncelliyorsundur. İnsanlar değişikliği sever. Onun için çoğu insan kuaföre gelip, gittikten sonra daha çok mutlu olurlar. Bende insanlara kendi tarzlarının üstüne bir iki stilimi ekleyerek, ufak dokunuşlar da bulunuyorum.

3.) Ne zamandan beridir bu sektörün içindesiniz?

Küçüklükten gelen tutkum sayesinde 12 yaşımdan beridir bu sektörün içerisindeyim. 2 yıldır da kendi işletmemin başında yer alıyorum. 

4.) Salon By Kadir ne zaman kurulmuştur?

İşimde kendimi ilerletince müşterilerilerimizden ve çevremde ki herkesten olumlu dönüşler alınca bir adım daha atmam gerektiğini fark ettim. İşimde her zaman başarılı olmak için çabaladım. Ailemin ve çevremin en büyük desteği ile bu işi ilerlettim. Baya bir uğraş sarf ederek, 2018’ in Aralık ayında hayallerimi gerçekleştirdim ve Salon By Kadir’i kurdum.

5) Salon By Kadir’i açmak fikrini kim çıkardı veya bu fikir nereden geldi?

İsim fikri müşterilerimin dayanılmaz ısrarcı söyleyişleri üzerine bu fikri benimseyip, onları da kırmamak adına bu ismi seçtik. Yani isim müşterime aittir. Çünkü benim konseptimde müşteri memnuniyeti çok önemlidir. Müşterim ne derse o misali...

6.) Salon By Kadir’in işleyişi nasıl ilerliyor?

Tabii ki her gelen müşterilerime de misafirime de salonumun kapısı açıktır. Misarperverliğimizin yanında müşterimiz istediği an gelebilir. Salon By Kadir’in zaten belirli müşteri portföyü mevcuttur. Geniş bir ağa sahiptir. Bunun yanı sıra bildiğiniz üzere randevulu sistemimiz de mevcuttur. Müşterilerilerimiz çalışma saatleri arasında istediği zaman randevu alıp, gelebilir ve hiç beklemeden hizmetimizden yararlanabilirler.

7.) Randevulu sistem işinize kolaylık sağlıyor mu?

Tabii ki kolaylıkları ve avantajları çok oluyor. Hem kendimiz açısından bir disiplin hem de daha kaliteli hizmet sunmamızı sağlıyor. Sadece bizim için değil. Müşterilerimizin de vakitlerini almadan, bekletmeden ve sadece o kişiye odaklanarak daha hızlı bir hizmet sunmuş oluyoruz.

8.) Müşterilerilerinizin bu sisteme alışmaları zor oldu mu? Bu sistem için dönüşler nasıldır?

Hayır hiç zor olmadı. Hatta daha çok beğeni ile karşılaştık ve müşterilerilerimizin daha çok hoşuna gitti. Onlarında gayet bu sistem hoşlarına gitti diyebilirim. Çünkü bu sistemle iki tarafta içinde zaman yönünden tasarruf sağlandı ve memnuniyet oranı daha çok arttı.

9.) Salon By Kadir’i neden seçelim? Neden tavsiye edelim?

İşimde önceliğim temizliktir. Temiz, sterile ve konforlu bir hizmet vererek daha başarılı daha sürdürülebilir bir meslek elde ettim. Haliyle müşterilerimizde bu hassasiyetimizi görerek ve daha refah bir ortamı tercih ediyorlar. Daha sonraki prensibim ise müşterilerimin kendilerinde yaptığım değişikliklerle veya ufak dokunuşlarla yüzlerinde ki memnuniyet ile salonumdan ayrılmasıdır.

10.) Covid-19 virüsü Salon By Kadir’i etkiledi mi?

Belki de mesleğimizin en zorlu süreç pandemi dönemidir. Belki de tüm meslektaşlarım ilk defa bu kadar mesleğinden uzak kalmıştır. Bu zorlu süreçte salonum da ben de bir çok zorluk yaşadık. Bunu sadece ben değil, tüm meslektaşlarım yaşadı. Hatta bu maalesef ki tüm yurdumun gündemine oturmuş, ciddi bir problem haline gelmiştir.

11.) Salon By Kadir’in bu pandemi sürecinde aldığı tedbirler nelerdir?

6 kişilik sağlam, güvenilir ve işini titizlikle yapmaya özen gösteren bir ekibimle işimizi hijyene dayalı yapmaya çalışıyoruz. Ekstra tedbirlerimiz ise genellikle müşterilerimizin sağlığı ve kendi sağlığımız için müşterilerimizle tek tek ilgilenmeye çalışıyoruz. Dezenfektan, maske ve koruyucu eldivenlerimizle ayrıyeten kullandığımız her makinayı veya teknik ekipmanları her müşteriden sonra temizleme aşamasına koyuluyoruz.

12.) Bu mesleği isteyerek mi seçtiniz?

Mesleğimi bir berber olarak bir genç girişimci olarak bir stil uzmanı olarak çok seviyorum. Çocukluğumdan gelen bir beceri, içimdeki yetenek ruhu, özellikle ailemin ve çevremin desteğiyle evet isteyerek ve severek bu mesleğimi yapıyorum.

13.) Mesleğinizin zorlukları nelerdir?

Öncelikle bu sektörde işimiz insandır. Haliyle biliyorsunuz farklı farklı insanlarla karşılaşıyoruz. Ama benim herkesle anlaşır bir yapım, samimi bir kişiliğim olduğu için ben çok zorlanmıyorum. Müşteri, insan ve tarz odaklı birisiyimdir.

14.) İşinizin en sevdiğiniz tarafı nedir?

İnsanlarla muhabbet kurup, bize sınırsız saygı duyarak, sevgilerini belli edince işime dört elle sarılıyorum. En sevdiğim özelliği insanlarla samimi ve sıcak bir müşteri ilişkisi kurmak sanırım.

15.) Yaptığınız işe göre elde ettiğiniz gelirin yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?

Biz Türkler bir yola ‘Bismillah’ diye başlar, ‘Çok Şükür ‘ diye geri döneriz. Bize şükür yakışır. Tabi ki hak ettiğimiz şükürler.. Maddi kazancım her ne kadar pandemiden ötürü düştü ise, manevi kazancım olan müşterilerin ile normalleşme sürecinde artacaktır, inanıyorum.

16.) Genç yaşta bir girişimci olarak bu mesleği yapmak isteyen dimaglara tavsiye eder misiniz?

Genç, girişimci ve aktif biri olduğum için bu meslek üzerine söyleyeceğim öneri; eğer bu işi severek yapıyorsanız, başarılı olacağınıza inanarak yola çıkın. Şiddetle tavsiye ediyorum. Hatta yeteneğiniz varsa durmayın derim.

17.)Salon By Kadir için bir planınız var mıdır?

Tabii ki de. Tüm Türkiye ve Dünya geneline yayılan pandemiden kurtulur kurtulmaz, Salon By Kadir’in ikinci şubesini hizmetinize sunmaktan memnuniyet duyarız

18.) En son eklemek istediğiniz bir şey var mıdır?

Bu pandemi sürecinde sonra ikinci şubemizi açma gayretindeyiz. Başarılarımızın ardında sevgili müşterilerimiz vardır. Kendini değiştirmek isteyen, stilini yeniden oluşturmak isteyen veyahutta ufak dokunuşlarla göze hitap eden yeni imaj hizmetimizden yararlanmak isteyen herkesi Salon By Kadir’e davet ediyoruz. Hizmette kaliteyi, yeni genç bir STİLATÖR’ü ve samimiyeti görmenizi isteriz.

İletişim ve ulaşım için;

Adres: Bey mah. 1004 nolu sok. No 9/A, Şahinbey, Gaziantep

GSM  : 0538 080 94 28

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar