25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5353
EURO34.9792
ALTIN2432.2

Liberty Su Arıtma Cihazı - Davut Güvercin

Liberty Su Arıtma Cihazı - Davut Güvercin

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Adım Davut Güvercin. 49 yaşındayım. Ticaret ile uğraşıyorum. Aslen Kars Sarıkamışlıyım. 2.5 yıldır Gaziantep'te yaşıyorum. Sürekli olarak Gaziantep' te değilim. İş için ay da 10 gün gibi bir süreçte gelip gidiyorum.

Yaptığınız işi ve firmanızı anlatır mısınız?

Kısaca su arıtma cihazı üretimini ve yurt geneli satışını yapıyoruz. Dışarıdan temin edilen suların ne kadar kirli ve mikroplu olduğunu artık herkes biliyor. Bizde evlere, iş yerlerine, küçük işletmelere, fabrikalara daha temiz su temin etmek isteyen herkese cihazlarımızı ulaştırmak için çalışıyoruz. İnsanların bu cihazları daha uyguna mâl etmesi daha temiz bir su içmesi için bu şekilde mücadele ediyoruz. Toptan ve perakende olarak, isteyen her müşterimize ister taksitle ister de peşin fiyatına satış imkanları sunuyoruz. Birebir tüketiciye, taktığımız cihazda teknik servisinden olsun, arızasından olsun bakımına kadar ilgileniyoruz. Bu işi yaptıktan sonra %99 kullanıcıdan dua alıyoruz. Bizim için en önemlisi de budur. Çünkü insanları artık ne içtiğini bilmediği sulardan kurtarıyoruz. Biz insanlara dışarıdan kullandığı su ile arıtma taktığımız cihazlardan gelen suları karşılıklı test ediyoruz. İnsanlarda bunu gördüğü zaman zaten bizleri tercih ediyor. Tabi ki müşterilerimize iş adamlarından tutun da ünlü doktorlara kadar referans verebileceğimiz isimler vardır. O kişilerle de su arıtma cihazı satışları sayesinde tanışmışızdır.

Liberty' den biraz bahseder misiniz?( Nasıl ortaya çıktı?)

Biz Liberty' i ortaya koyarken çok düşündük. Liberty demek, özgürlük demektir. Bu isim bize hitap ediyordu. Bu isme karar verdik ve dedik ki herkes özgürce kendi suyunu üretsin istedik. Artık ben evimde kendi temiz, sterilize suyumu üretebiliyorum. Sonra imalatına giriştik. Televizyon da bir çok reklamlarımız çıktı. Eş-dost aracılığıyla daha çok satmaya başladık. Müşterilerimiz ürünlerden memnun kaldığı zaman tavsiye ederek daha çok kitleye hitap etmeye başladık. Ki özellikle müşterilerimizin memnuniyeti bizler için daha bir ön plandadır. Satış sonrası müşterilerimiz de ufacık bir memnuniyetsizlik dönüşü alırsak, ücretlerini olduğu gibi geri iade ediyoruz. Çünkü öncelik dediğim gibi müşteri memnuniyeti geliyor daha sonra kazanç geliyor. Çünkü biz bunu sattığımız zaman şunu düşünüyoruz: “ Öncelik bizlerin de ailemizin olduğu, bizlerin de bu suyu kullandığı ve bizlerin de zarara uğramak istemeyeceğimiz aklımıza geliyor. Öncelik ilkemiz insan sağlığı.. Sağlık olmadan hiç bir şey olmaz. Şu dönem de daha çok anlamamız gerektiği gibi isterse dünya kadar paranız olsun, sağlık olmazsa olmazdır. En azından bizim için...

Liberty kim tarafından, nerede ve ne zaman kurulmuştur?

Liberty benim tarafımdan, 2013 yılında kurulmuştur. Patenti bana aittir. Daha sonra bayilikler vererek, Adana, Gaziantep, Batman, Diyarbakır, Mardin ve Tokat gibi illerimizin de başında bulunduğu 41 tane ilde bayiliklerimiz bulunmaktadır. Bayiliğimizin olmadığı ilde sipariş alarak, cihazlarımızı gönderebiliyoruz. Her il de teknik servislerimiz vardır. Biz de her türlü hizmet mevcuttur.

Liberty' nin işleyişi nasıl ilerliyor?

Liberty'nin işleyişi merkezde ilerliyor. Merkezde bizim bir kadromuz var. Çağrı merkezimiz var. Müşterilerimize her an hizmet sunan, müşteri temsilcilerimiz var. Oradan bölgelerimiz yönlendiriliyor. Birebir evlere gidip, su analizi testi yapan, ölçümleri yapan elemanlarımız var. Onlarda kapı kapı dolaşarak kaliteli hizmet sunmak adına, dişlerini tırnağına geçirerek çalışmaktadırlar. Ayrıca sosyal medyada da web sitemizden, Facebook’tan, Instagram'a kadar bütün ulaşım kanallarımız mevcuttur. İşleyişimiz bu şekildedir.

Liberty’yi neden seçelim? Neden tavsiye edelim?

Bizi en öne çıkaran fark müşteri diyalogumuzla teknik servis bakımımız çok iyidir. Bir defa firmamız da sıcak dolu bir samimiyet vardır. Yani bazı firmalardan su arıtma cihazı alan ve firmaya ulaşamayan sıkıntı yaşayan müşterimize bile bizler yardım ediyoruz.

Biz işin doğrusunu anlatıyoruz. Bazı firmalar su arıtma cihazı sattıktan sonra müşteriyi aramaz sormazken, biz müşterilerimizle devamlı diyalog halindeyiz. Bizler hiç bir zaman müşteri kazanç olarak görmeyiz. Arızamız da, teknik servislerimiz de müşterilerimizden kesinlikle para almıyoruz. Müşterilerimizin cihazlarında filtre bakımları geldiğinde, müşteriyi arayıp, bakımının geldiğini hatırlatıyoruz. Bakım şarttır. Cihazların bakımları yapılmazsa, içilen su çeşme suyundan farksız olur.

Liberty’nin üretim yeri neresidir?

Bizim ana merkezimiz, imalatımız, merkezi yönetimimiz İstanbul'dur.

Firmanızın kaç ilde şubesi vardır?

Bizim 41 ilde şubemiz vardır. Her bölgeyi kapsıyor

Peki firma da kaç kişi çalışmaktadır?

Şu an da bayilerimiz haricinde ve sadece benim bünyemde 80 kişi çalışıyor. Bayilerde dahil olursa her bayi de 110 kişi çalışıyor. O da büyük bir rakam ediyor.

Su arıtma cihazlarınız hangi markalardan oluşmaktadır?

Liberty’nin su arıtma cihazları kendi imalatımızdır. %100 yerli üretimdir. Bir Çin'den bir Tayvan'dan yedek parça getirmiyoruz. Biz ithalatçı firma değiliz. Bizler imalatçı bir firmayız ve yerli üretimin en büyük destekçisiyiz.

Bu markaların sağlamlığı ve kalite oranı nasıldır?

Kalite bizim için en önde geliyor. Çünkü kaliteli bir ürün imalat etmeseydik, bu kadar il bazlı yayılımımız ve bu kadar müşteri portföyümüz oluşmazdı.

Su arıtma cihazlarının yararlarını sayar mısınız?

Şimdi barajlardan gelen sular her ne kadar temizleme aşamasından geçse de sular paslı ve klorlu olabiliyor ve gözle görülmeyen mikroplar barındırabiliyor. Sadece su arıtma cihazı içmek için değil, buzdolabı için, çamaşır makinesi için, ütü için bile şarttır. Bunu insanlar ama liberty’den alır ama gider başka firmadan temin eder. Bizim önceliğimiz doğruluktur. Sadece şunu bilirim. En iyi firma müşterisiyle ilgilenen firmadır. Samimiyetiyle, doğruluğuyla ve teknik servisiyle en iyi şekilde yaklaşandır.

Su arıtma cihazlarının sağlığımız açısından, kalite standartları açısından veyahutta ekonomik açıdan zararları var mıdır?

Ekonomik açıdan bir zararı olmaz. İnsanlar zaten bir damacana su için bile onca para döküyor. Bunu bir aya çarpıp hesaplarsanız, dolgun bir ücret demektir. Ayrıca çoğu damacana sularının nereden geldiğini bilemiyoruz. Bu ekonomik açıdan zararlıdır. Ama bizim arıtma cihazımız günde 280 litre su üretmektedir. Bununda çok büyük maddi, manevi ve sağlıkta faydası vardır. Bizim markamızın Sağlık Bakanlığı'ndan, Tarım Bakanlığı'ndan, Tarım İl Müdürlüğü'nden ve MFS'den tüm belgelerimiz mevcuttur. Bu belgeler olmadan zaten üretim ve satış izni yoktur.

Peki Liberty’nin sağlık açısından ekstra bir önemi var mıdır?

Liberty öncelikle çok samimi bir firmadır. Yaptığı imalatta önce kendini ve ailesini düşünür. Sonra bir başkasının evine, hanesine, iş yerine hizmetini sunar. Çünkü para kazanma amacımız yok. Filtreleri kendimiz özel üretiyoruz. Filtrenizde oluşan bir sıkıntı oluştuğu zaman, müşteri bize dönüş sağlar sağlamaz, teknik ekibimiz gereken onarımı yapıyor. Eğer arıza bizden kaynaklanıyorsa ürünü geri iade alıyoruz. Yenisini veriyoruz. Bizde ‘ürünü al, kullan, memnun değilsen paran iade' diyoruz. İster peşin alsın ister taksitle. Hiç fark etmiyor. Çünkü başta da dediğim gibi müşterimizle aramız da ki diyalog çok önemlidir.

Liberty su arıtma cihazlarının özellikle şu pandemi günlerinde ne gibi bir önemi ne gibi ekstra yaptığı önlemleri vardır?

Biz zaten kendimiz ekstrayız. Şimdi diğer suların nereden geldiği ve nasıl geldiği belli değil. Sularda biliyorsunuz çok çabuk bulaşıcılık özelliği vardır. Hastalığı çabuk yayabilir. Özellikle bu pandemi günlerinde ekstra bir tehdit teşkil edebilir. Sadece arıtmayı şu içmek için düşünmeyin. Meyvenizi, çamaşırınızı hatta kullandığımız ütüye kadar hepsinde kullanabilirsiniz. Coğrafya'nın değiştiği gibi sularda değişmektedir. Biz de insanlara doğru ve temiz bir su içirmek için buradayız.

Bu meslek hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu işi doğru yaparsanız, doğru müşteri iletişimi kurarsanız, doğru hizmet verirseniz gerçekten çok güzel bir iştir. Ölmeyecek bir iş. Çünkü bir müşteri ile tanıştığımız zaman , ömür boyu onunla ilgilenmek zorundayız. Çünkü bu cihazların bir araç gibi bakımları var. Örneğin bir araç alıp bakımlarını yaptırıp ve onunla nasıl ilgileniyorsanız, bu arıtma cihazına da öyle bakım yaptırmak zorundasınız. Firma ile müşteri devamlı iletişim halinde olmalıdır.

Bu mesleği ve firmanızı seviyor musunuz?

Ben firmamı da işimi de çok seviyorum. Artı benim yanımda çalışıp, ekmek parası kazananları daha çok seviyorum ve onlar adına seviniyorum. Çünkü herkes bu firma da çalışıp, eve ekmek götürüyor. Özellikle müşteriyi aradığımızda, memnuniyetini duyduktan sonra daha çok mutlu oluyorum. Müşterinin iki dudağı arasında çıkan “Allah Razı Olsun.” Kelimesi bana yetiyor da artıyor.

Mesleğinizin püf noktaları nelerdir?

Başta da dediğim gibi işinizi doğru yaparsanız her zaman bir adım öndesinizdir. İşimiz doğruluk. İşini seversen, doğru yaparsan, kaliteye önem verirseniz, müşterinizle ilgilenirseniz, güleryüzlü ve ahlâklı olursanız bir firma da çalışan mutlaka kazanacaktır. Çalışan kazanınca firma da kazanır.

En son eklemek istediğiniz bir şey var mıdır?

Her eve mutlaka su arıtma cihazı mutlaka şarttır. Ama arıtma cihazı kimden alınır? Ciddi firmalardan alınması gerekiyor. Çünkü arıtma cihazı aldığınız zaman, sorunlarla karşılaştığınız zaman, eğer firma sizinle ilgilenmiyorsa, o arıtma cihazından yarar beklemeyin. Bizlere en kısa sürede ulaşmak isterseniz de

Tel: (0212) 434 06 66

Gsm: 0544 859 50 46

Bu numaralardan ulaşabilirsiniz.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar