19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3407
EURO35.0951
ALTIN2239.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yangını yüreklere atanı bulalım

Ormanlarımızda alevler yükseliyor, canlar yanıyor, insanların telaşları ve tepkileri ile birlikte feryatlar da yükseliyor.

Temmuz ayının sonlarında doğru sağanak yağışlar ve sel suları dere taşkınlarına neden olduğu gibi, kent ve kırsal alanlarda can ve mal kayıplarına neden oluyor.

Yer kabuğunun hareketlenmesi ile deprem olayları yaşanıyor.

Dağlarda siyanürle altın aramak için ormanlık alanlardaki ağaçların yerini kuru toprak ve siyanür havuzları alıyor.

Bu olayların aynı haftanın içerisinde yaşanmış olması, doğanın insanlara bir uyarı olabileceğini düşünenler vardır mutlaka.

Bakınız Cübbeli Ahmet Hoca, orman yangınlarına karşı bir yorum getiriyor ve diyor ki; Hadis-i Şerif’te, yangın gördüğünüz zaman tekbir getirin” buyurduğunu söylüyor.

Tabi ki Cübbeli Ahmet Hoca’nın bu söyleri, sözleri konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da bir açıklama bekliyor inanan insanlar. 

Hatta, Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi bu iktidar döneminde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da fazla  olduğuna göre, Cübbeli Ahmet Hoca’nın sözleri doğrultusunda Türkiye’deki tüm din insanları orman yangınlarının sönmesi için “Tekbir” getirmek için camilerde buluşsunlar…

Sanırım Cübbeli Ahmet Hoca, “Tevekkül” sözü yerine olaya bir başka çerçeveden bakmayı tercih ediyor.

Orman yangınları konusunda, yanan canlara üzülenlerin çırpınışları ve yangını söndürebilmek için kadın, erkek, yaşlı ve çocuk verilen mücadeleye bakıyorum.

Bir de ülkeyi yönetmek için iktidara gelen hükümet sözcülerinin olaylar karşısında kendilerini savunucu sözlerini dinliyorum.

Bir ülke düşünün ki, yönetim biçimine “Komünist” diyeceksin, İnançlarına “Ateist” diyeceksin, ardından da böyle bir ülkeden 3 adet yangın söndürme uçağı kiralayacaksın!..

Rusya’dan günlüğü 1.3 milyon TL’ye kiralanan uçaklar, Türkiye’deki 71 noktada çıkan hangi yangına müdahale edebilir?

THK uçaklarının çalışmadığını devletin tüm yetkili ağızlarından duyduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasında da; “THK’nun elinde burada kullanılacak uçak yok!”dediğini TV ekranlarından duyduk.

THK’da 9 uçak olduğu gerçeğinden yola çıkarsak, bu uçaklar neden  yatıyor ve tamir edilerek hizmet vermeye hazır hale getirilmiyor? 

AKP iktidarı, muhalefetin eleştirilerini suçlarken, atıl durumdaki THK uçaklarını neden çalışır hale getirmediği konusunda da bir açıklama yapsa, halkımızın gözünde daha akılcı bir tepki gösterdiğine inanacağım.

Orman yangınlarını terör örgütlerinin üzerine atarak olaylardan sıyrılmak istenircesine açıklamaları da doğru bulmuyorum.

Bu konuda istihbarat örgütlerinin elbette çalışmaları vardır, ancak; terör örgütleri sığındıkları yerlerdeki ormanları yakarak kendilerini ele vermek isteyeceklerini sanmıyorum!

Yangınların çıktıkları yerlerin bazılarında yaptığım araştırmalardan tahminlerim farklı yönlere gidiyor.

Örneğin Turistik otel yanlarında, Orman İşletme depolarının yanlarında, zeytinlik alanlarının yanında ve benzeri yerlerdeki yangınlar üzerinde iyi araştırma yapılmalıdır.

Bir soru aklıma geldi; Hangi ülkedeki Devlet Başkanı’nın, orman yangınlarına karşı kullanılan uçak sayısından fazla gezi uçağı olduğunu araştırmanızı rica ediyorum….

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar