29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3692
EURO35.044
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Soğuk kar etmez oldu

Mevsim soğukları, yağmur ve karlı günlerde yaşarken evlerinin odalarında yükselen yağını göremeyenlerin yüreklerindeki katılığı anlayamıyorum.

Vatandaş, soğuk kış günlerinde ısınmak için evinde battaniye bile olmadığını söylüyor. Odun, kömür ve doğalgazı bir kenara bırakın; ısınacak battaniyesinin bile olmadığı söyleyen vatandaşın sözlerini alaycı karşılayanlar ve inanmak istemeyenlerin yüreklerinde taşıdığı duyguları anlamakta zorlanıyorum.

          ***

Vatandaş evinde yiyecek ekmeği olmadığını söylüyor. Birileri çıkıp “aç ölen yok!”diyerek insanlarla sanki alay ediyor!

Yılın ilk gününde başlayan zamlar vatandaşın ekonomik ve sosyal yaşantısında depremler oluştururken, kendilerini kaybedenlerin yaşadıkları olumsuz olaylar ve cinayetleri göremeyenleri anlamakta zorluk çekiyorum.

             ***

Ülkeyi yönetenler vatandaşların ekonomik ve sosyal yaşantılarını düzeltmek için çözüm yolları bulmak yerine gündemi başka olaylarla meşgul ediyorlar. Birbirleriyle didişmek, söz yetişmeyi bırakıp ülkede yaşayan insanların yaşantıları ile ilgilenmeye ne zaman başlayacaklarını merakla bekliyorum.

             ***

Elektrik faturalarına gelen zamla ilgili vatandaşların tepkilerine  önem verilmiyor. Elektrik faturaları daha önceki aylardaki gelen günler yerine tarihlerinde gecikmeler yaşanması olayına bir açıklama bekleniyor. Daha önceleri her ayın 14’üne gelen elektrik faturalarının Ocak ayının 18’i olmasına rağmen gelmemiş olmasında enerji dağıtım firmalarının neyi amaçladığının araştırması isteniyor.

          ***

Asgari ücrete ve emeklilere verilen zamların iyi olduğunu söyleyen iktidar yanlıları, henüz maaşlarını bile almadan eridiğini gördüklerinde sızlanmalarını kimseye belli etmemeye çalışıyorlar.

Ankara’da iktidar partisinde 3 dönem Milletvekilliği yapmış biri ile sohbet ediyoruz. Şu anda yine iktidar partisinde ama son yıllardaki ekonomik gidişattan memnun olmadığını söylüyor. Kendisinin bile ekonomik yaşamdan etkilendiğini, arabasına geçtiğimiz ay aldığı yakıtın, bu ay iki katına çıktığını, elektrik, doğalgaz ve gıda ürünlerine yapılan zammın vatandaşı perişan ettiğini söyleyen eski vekil, hükümetin çözüm bulmaması halinde gelecek seçimde sandığa gömülebileceklerinden sözediyor.

             ***

Gelinen nokta o ki, iktidar partisi içinde bile sızlanmalar başlamış durumda. Ele geçen para ile harcanan para arasındaki uçurumun olmaması yönünde sızlanmalar artarken, ekonomik anlamdaki başarısızlığı örtbas edercesine iktidarın yeni gündemler oluşturarak vatandaşların aklını başka yönlere çektiği yönünde görüşler çoğalıyor.

İktidar ile muhalefet arasındaki zıtlaşmalarda vatandaşın ezilmekte olduğu görüşü ağırlık kazanırken, şu anda ülkedeki en önemli sorunun soğuktan korunmak ve insanların karınların doyabilmesi olduğu, soğuk havalarda üşümeyi unutup, yüreklerindeki yangının söndürülmesi gerektiği uyarıları yapılıyor ve duyarlı olanlar aranıyor.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar