29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İyimser düşünmek istiyorum

Olumsuz olayları eleştirirken, iyimser yönde bakmadığımı düşünen ve tepki gösterenleri dinliyorum.

Yaşanan olaylara iyimser bakmayı ben de istiyorum, ama gözlerimin gördüğü, yüreğimin sesini dinlediğimde tepkilerimin iyimser yanı az geliyor.

Bir yerleri yönetiyorsanız, çözüm üretmek ve önerileri dinlemekle sorunların üstesinden gelebilirsiniz. Sorunları çözmek yerine yenileri çıkarmak veya gündemi meşgul ederek gündemdeki sorunları unutturmaya çalışmak kimseye yarar getirmez.

Öğrencilerin uzaktan eğitimleri başlaması ile birlikte bilgisayarların fiyatları arttı. Buna ek olarak cep telefonlarının da fiyatları yükseldi. İnternet abonelik ücretleri yine yükselişe geçti.

Uzaktan eğitim almak isteyen öğrenciler için internet hizmetinin zorunlu olduğu bir ortamda, abonelik ücretini önce 45 liradan vermeye başlayan firma, sözleşmenin gününün bitmesi ile birlikte 73 lira gibi fiyatı aboneye dayatmaya başlar oldu. Aradaki artışı hesap edebiliyor musunuz?

Yeni fiyatı kabul etmeyenler yeni firma arayışına girdiler, eski aboneliklerindeki modem ise ellerinde hatıra olarak kalıyordu. Bu cihazın evde işlem yapmadan kalması bir servetin zarara uğratılması olarak değerlendiriyorum.

Yeni bir firmaya geçtiğinizde, süresi bittiğinde aynı olayla karşılaşıyorsunuz. Anlıyoruz ki ekonomik anlamda zam yapılacaktır ama yapılan zammın 30 Tl gibi rakamlarda olmasının mantığını ve ülkedeki enflasyon rakamlarının söylendiği gibi olmasını bekliyor vatandaşımız.

Karabük’ten bir haberde fırının vitrinindeki yazıda; ekmeğin 1,10 Tl. Bayat ekmeğin ise 0,70 Tl olduğu yönündeydi.

Taze ekmek alamayan vatandaşlar için bayat ekmek satışı hizmetine başlayan fırınların böylesi yazılarını okumak ve ekonomik anlamda nereye geldiğimizi düşünmek zorundayız.

En çok çay üreten ülkelerin başında gelen ve günde ortalama 245 milyon bardak  çay içilen  Türkiye’de ÇAYKUR zarar etmiş. Çaykur’un 2020 hesaplarına göre 547 milyon lira zarar ettiği TBMM KİT komisyonu hesaplarında belirtiliyor.

Bir başka haberi paylaşalım. 1948  yılından bu yana inşaat müteahhitliği ve gayrimenkul  alanında  faaliyet gösteren Garanti Koza’nın iflasına karar verdiğini öğrendim.

Bu iki olayla ilgili bu ülkenin vatandaşı olarak  değerlendirmenizi iyimser yönde nasıl yapıp yapamayacağınızı merak ediyorum!

Bugünlerde 104 emekli  Amiral’in yayınladığı bildiriye tepkiler yapılıyor.”Darbe” deyimi kullanılıyor ve gündem oluşturularak tartışılıyor.

Emekli insanlar; “eleğini elemiş, duvara asmışlar!” olarak yorumlanır. Yaşları 70’lerin üzerinde olan, yani emekli durumdaki insanlar (Özür dileyerek yazıyorum; çocuk sahibi bile olamazlar!)

Bizler atalarımızı, yani büyüklerimizi yaşadıkları olaylar ve deneyimleri nedeniyle dinler, onların fikirlerinden yararlanan kültürel geçmişe sahibiz.

Sözkonusu “Amirallerin bildirisi” tartışılırken, Kanal İstanbul güzergahı’nın aradan çıkarılması olayı beni düşündürüyor.

Kanal İstanbul’u “İnadına yapacağız!”diyenlere katılmak istiyorum, ancak bu güzergahtaki arsaların tapularının kimlere ait olduğunu öğrendiğimde; iyimser olamıyorum!....

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar