Osmaniye kent merkezi ve çarşı merkezine yakın cadde ve sokak üzerindeki yaya kaldırımlarına parkeden otomobillerden sözetmek istiyorum.
Lütfen, ama lütfen; yetkili ve ilgililer kim veya hangi kurum ise bu soruna bir çözüm yolu bulmalarını sabırla bekliyoruz.
Kaldırımlar yayalara ait ise eğer, kaldırıma parkedip insanları yoldan yürümek zorunda bırakan otomobil sahipleri cezayı kabullenmiş oluyorlar diye düşünüyorum.
Bir sabah, ilgili ve yetkililer kent merkezine yakın caddeleri dolaşsınlar, kaldırımlara parkeden otomobillerin kural çiğneyip çiğnemediklerini incelesinler. Görsünler ki, yayalara ait olan bu kaldırımlar bazı yerlerde geçit vermeyecek şekilde kapatılmış durumda olduklarına tanık olacaklardır.
Çarşı merkezinde araçlara uygulanan 10 dakikalık park süresi nasıl yürürlükte ise, sanırım kaldırımlara parkeden araçlara da aynı yasal işlemleri yapma yetkili bulunmaktadır.
Trafik ve belediye zabıtası, kimin yetkilerinde ise yayaların çektiği bu zor durumlardan insanları kurtarmalarını bekliyoruz.
Gazetelere yazıyor, fotoğraflı olarak haberler yapılıyor ancak yetkili veya etkililerin bu konuda gerektiği çalışmaları yaptığını göremiyoruz.
Kaldırımlara gelişi güzel parkeden araçlar yüzünden yoldan yürümek zorunda kalan bir yayanın kaza geçirmesi durumunda, yaya vatandaşa ceza yazılacaktır. Ancak; kaldırımı işgal eden otomobil ise kaza anını gördüğü anda gelip aracını kaldırımdan uzaklaştıracaktır. Böylesi durumda olan yine yayaya olacaktır.
Osmaniye kent merkezindeki trafikten insanların çektikleri sıkıntılar yetmiyormuş gibi, trafik lambalarındaki düzensizlikler azmış gibi, bir de kaldırımla parkeden otomobillerin yüzünden sorunlar yaşanıyor.
Kaldırıma parkeden otomobil sürücülerinin pişkinliğine de diyecek yok! Yol kenarına parketmesini anımsattığımızda haklıymış gibi yüksek sesle konuşanlara da rastlıyoruz. Otomobil sahibi olmak bir ayrıcalık mıdır, bunu merak ediyoruz? Musa Şahin Bulvarı, Atatürk Caddesi, Akyar caddesi gibi yolların kenarındaki kaldırımları bir gün inceleyip denetlesinler, bakalım kaç otomobilin yayaların geçişlerini nasıl engellediklerini göreceksiniz.
Bu kentte trafik düzenini sağlamak için sadece sürücü belgesi olmayanları, kask takmayan motosiklet sürücülerini, sigortasının günü geçmiş araçları denetlemekle sorunlar çözülebilir mi?
Trafik ışıklarının yetersizliği ve düzensiz yanmasına çözüm bulunması, kaldırımlara parkeden araçların engellenmesi, kaldırımlarda seyreden bisiklet ve motosikletlerin önlenmesi gibi sorunlarla da mücadele etmek gerekiyor.
Bizlerin gördükleri bu sorunları, sanırım yetkili, etkili ve görevlilerin de görüp, tanık olduklarını düşünüyorum.
Çağdaş ve modern kentleşme mücadelesi vermek, sorunları seyredercesine olabilir mi? Eğer bu sorunlar seyredercesine olmuyorsa, neden bir girişim yapılmıyor veya çözümlenmiyor diye akıllarımız karışıyor. Saygılarımla…