Özelleşme ile birlikte elektrik hizmetlerinde ampuller aniden sönmeye başladı. EnerjiSa’nın marifetleri mi desek, yoksa ampullerin sönmemesi yöneticilerin insafına mı kaldı desek, ne dersek diyelim.
Osmaniye’de 2 Ocuk 2014 tarihinden bu yana ‘bakı-onarım’ çalışmaları gerekçeleri ile elektrikler kesiliyor, ampullerimiz sönüyor. Gündüzleri kesinti saatlerine uyulmadığına da tanık oluyoruz.
Kesinti saatlerinin belirtilmediği bölgelerde bile ani kesintiler ve ampullerin sönmesi karşısında vatandaş çileden çıkıyor.
Bazı anlarda sabaha karşı yapılan kesintilerin, EnerjiSa yetkililerinde ‘tasarruf’ amaçlı olduğunu düşünmeye başladım.
Saatleri 03.00’leri gösterirken, hava koşullarının da kötü olmadığını gördüğümde insanların uyku saatlerinde ampullerin de zaten sönük olduğu saatlerde elektriklerin kesilmesine bir anlam veremiyorum.
Enerji kesintilerinin günlük olarak listeleri ve saatleri geliyor bana ve diğer basın mensubu arkadaşlarıma. Bazı zamanlarda gazetemizde vatandaşı uyarma amaçlı bunu haber bile yapıyoruz.
Ancak, listede adı geçmeyen bölgelerde aniden ampuller sönüyor, elektrikler kesiliyor. Bununla da kalınmıyor, elektrik arızaya bir türlü ulaşılamıyor, ulaşılsa bile Osmaniye ili çıkmadığı için telefonun karşısındaki görevliye Osmaniye olduğunu anımsatmak zorunda kalıyoruz.
Elektrik trafolarının ve hatlarının yenilenmesi, bakım ve onarım olaylarındaki çalışmalara sözümüz yok, yanlış anlaşılmasın. Ancak, kesintinin verilen saatlerinde ve yerlerde uygulama hayata geçirilsin veya enerji verileceği belirtilen saatte elektrik yeniden devreye girsin.
Elektrik kesintilerini kanıksamaya başladık, doğal geliyor artık. Bu konuda da EnerjiSa yetkililerini uyaran basın mensuplarından başkalarının, yani yöneticilerimizin olup olmadığını merak ediyorum.
Önceden belirtilen kesintilerin dışındaki zamanlarda ampullerin söndürülmesini anlamakta zorlanıyorum. Bunun adı sorumsuzluksa eğer, bu sorumsuzlukla ilgilenmesi gereken yöneticilerimizin de mutlaka olduğuna inanıyorum.
Esnaf perişan, vatandaş perişan, daha doğrusu elektrik kullanan insanlar perişan olurken, böylesi bir olaya seyirci kalınmasını veya seyirci kalınıyor görünmesini kabul edemiyoruz.
Son yıllarda ülkede bir hizmeti yüklenen firmalar, işletmeler daha sağlıklı işler yapmaları gerekirken, savsaklama ile hizmet vermeye başlar oldular. İnşaat sektörüne bakıyoruz, yüklenici firma yetkililerinin yaptıkları inşaatlar ya bitirilemiyor, ya yüklenici firma iflas ediyor, ya da kaçıyor. İnşaatı bitirenlerin de teslimi yapılması sorunu ortaya çıkıyor.
Osmaniye’de Yeşilyurt TOKİ konutlarında bunlar yaşandı, Osmaniye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatında sorun hala devam ediyor. Şimdi sırada Osmaniye Belediyesi yeni hizmet binası var. Bakalım Belediye’nin yeni hizmet binası inşaatının tesliminde bir sorun çıkacak mı?
Geçtiğimiz ay içerisinde yeni Belediye hizmet binası önüne dikilen iki sütun direk iş makinesi ile yıkılması olayına tanık olmuştuk.
Tüm bu olumsuzluklar yaşanırken, yüklenici firmaların hizmetlerini yürütmesi sırasında yetkili denetçilerin ve inceleme görevlilerinin de olduğunu düşünerek, bu olumsuzlukların neden yaşandığını merak ediyoruz? Saygılarımla…