18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4987
EURO34.7943
ALTIN2488.9

Yalova Makine İhtisas OSBde Yenilik Merkezi için imzalar atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalova Makine İhtisas OSBde Yenilik Merkezi için imzalar atıldı
Abone ol
YALOVA MAKİNE İHTİSAS OSB’DE YALOVA YENİLİK MERKEZLERİN (YM) KURULUMU İÇİN HAZIRLANAN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Yalova Makine İhtisas OSB’de Yalova Yenilik Merkezi (YM) kurulumu için hazırlanan iş birliği protokolü düzenlenen törenle imzalandı.


Organize sanayi bölgelerinde teknoloji geliştirme ve yenilikçiliği yaygınlaştırma hedefiyle yola çıkan Yenilik Merkezleri’ne Yalova Makine İhtisas OSB de ekleniyor. Yalova Valisi Muammer Erol himayesinde gerçekleşen protokol töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan ve Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir Yenilik Merkezi için imzaları attı.


İlk etapta pilot olarak seçilen Manisa ve Başkent OSB YM’lerinin uygulama süreçlerinin ardından 2. etapta Çerkezköy ve Yalova Makine İhtisas OSB bünyelerinde kurulacak merkezler, firmalara yenilik ve yenilik yönetme kapasitelerini geliştirme süreçlerinde destek sağlayacak. Henüz kurulum aşamasında olmasına rağmen Yalova Makine OSB’nin 4 pilot uygulamadan biri oldu.


Proje sürecinde, 2 YM toplamda 200 mavi yaka personele, 150 Ar-Ge personeline, 20 dış ticaret personeline ve 20 firma sahibine yetkinlik artırıcı eğitimler verirken, seçilen firma sahiplerine birebir mentorluk sağlayacak. Toplam 20 firmanın yenilik yol haritasının hazırlanacağı ve öncelikli projelerin destekleneceği çalışmalarda, 5 yeni Ar-Ge / tasarım merkezi kurulmasına da öncülük yapılacak ve bu firmaların kamu desteklerinden yararlanması için eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek.


Yenilik Merkezinin faaliyetleri arasında firmaların OSB’ler içindeki diğer firmalarla ve Bölgesel Yenilik Sistemi aktörleriyle iş birliği oluşturma ve yönetme kapasiteleri geliştirilerek potansiyel ortak bulmaları için bir platform geliştirilmesi de yer alıyor.


Bu çalışmalarla Yalova Makine İhtisas OSB’nin yenilikçi birer yapıya dönüştürülmesi, OSB’lerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve bünyelerindeki firmalarının başta Ar-Ge ve yenilik olmak üzere, üretim, pazarlama ve yönetsel kapasiteleri artırılması hedefleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nazillide tarım arazisinde yangınÖnceki Haber

Nazillide tarım arazisinde yangın

TÜGVA “Yaz Okulu Kapanış Programı” gerçekleştirdiSonraki Haber

TÜGVA “Yaz Okulu Kapanış Programı” gerçe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar