28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

Yağcıbedir halısında üretime hız verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yağcıbedir halısında üretime hız verildi
Abone ol
SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KÜLTÜR MİRASINI YAŞATMAK VE KADIN İSTİHDAMINI ARTIRMAK İÇİN ÜRETİM FAALİYETLERİNİ GÜNDEN GÜNE GENİŞLETİYOR. TÜRKİYE’NİN TARİHİ HALISI YAĞCIBEDİR HALISININ ÜRETİMİ İÇİN SAKARYA OFİS SANAT MERKEZİ’NDE OLUŞTURULAN İMALATHANEDE EL EMEĞİ, GÖZ NURU OLAN YÜZLERCE HALI ÜRETİLDİ.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kültür mirasını yaşatmak ve kadın istihdamını artırmak için üretim faaliyetlerini günden güne genişletiyor. Türkiye’nin tarihi halısı Yağcıbedir halısının üretimi için Sakarya Ofis Sanat Merkezi’nde oluşturulan imalathanede el emeği, göz nuru olan yüzlerce halı üretildi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kültür mirasını yaşatmak ve kadın istihdamını artırmak için üretim faaliyetlerini günden güne genişletiyor. Kültür mirası olan, Türkiye’nin tarihi halısı Yağcıbedir halısının üretimi için Sakarya Ofis Sanat Merkezi’nde oluşturulan imalathanede el emeği, göz nuru olan yüzlerce halı üretildi. Dokusu ve yapısıyla tarihi yansıtan bu halı Sakarya’da çok talep gördü. Başkan Yüce, bunun üzerine yeni bir imalathane açılması ve üretime hız verilmesi konusunda talimat verdi. Arifiye Belediyesi ile yapılan protokolle Çaybaşı Fuadiye Mahallesi’nde Büyükşehir tarafından yeni bir imalathane kurularak, bölge sakini 7 kadın istihdam edildi. OSM ve Arifiye’de yeni kurulan imalathaneyi ziyaret eden Başkan Ekrem Yüce, çalışmalarla ilgili bilgi alarak imal edilen Yağcıbedir halılarının kesimini yaptı.


Kültürün yaşatılması ve kadın istihdamının çoğalması adına yapılan çalışmaların önemine değinen Başkan Yüce, “Yağcıbedir Halısı üretimine hızla devam ediyoruz. Hamdolsun halıya talep çok yoğun, siparişler sürekli geliyor. Kültür mirasımızın üretimine önce OSM’de başlamıştık, üretimi hızlandırmak için Arifiye Belediyemizle bir protokol yaptık ve bir imalathane de Çaybaşıfuadiye Mahallemizde açtık. Burada mahalle sakinlerinden 7 kadın kardeşimizi istihdam ettik, istihdamı sürdüreceğiz. Kültürümüzü, değerlerimizi ve Sakarya’nın sembollerini geleceğe taşımak için gayretle çalışacağız” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar