28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3141
EURO35.0756
ALTIN2278.2

Vahap Seçer: “Başkanınız Olarak Her Zaman Yanınızdayım”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vahap Seçer: “Başkanınız Olarak Her Zaman Yanınızdayım”
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Toroslar Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu’nun bahçesinde düzenlenen ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği’ne katılarak, özel gereksinimli öğrencilerle ve aileleriyle bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Toroslar Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu’nun bahçesinde düzenlenen ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği’ne katılarak, özel gereksinimli öğrencilerle ve aileleriyle bir araya geldi.

Etkinlikte; Toroslar Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu, Yunus Emre İşitme Engelliler İlk-Orta Okulu, İbni Sina Özel Eğitim Meslek Lisesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri yer aldı. 

Başkan Seçer: “Sizlerin hayatına biraz daha kalite sunmanın gayreti içerisindeyiz”

Etkinlikte yaptığı konuşmada; sosyal devletin, yurttaşları arasında ayrım yapmadan, adaletli ve eşit hizmet götüren devlet anlayışı olduğunu belirten Başkan Seçer, aynı anlayışın yerel yönetimlerde de olması gerektiğini ifade ederek,  “Özel çocuklarıyla birlikte, kendi kısıtlı imkânları içinde hayatla mücadele eden ailelerimizin yanında olma gayreti içerisindeyiz.



Özel çocuklara sahip ailelerimizin şartlarının, durumlarının, onların yaşadıkları zorlukların farkında olarak, onların yaşamına biraz daha kalite sunmanın çalışması içerisindeyiz. Bünyemizde yer alan Engelliler Şube Müdürlüğü’nde, sizlerin talepleri doğrultusunda projeler geliştiriliyor. Ben de Başkanınız olarak, bu konuda her zaman yanınızdayım ve destekçinizim” dedi.

“Birlik ve beraberlik içerisinde aşamayacağımız hiçbir engel yok”

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Parkı hizmetlerinden de bahseden Seçer, bu merkezlerde yapılan çalışmalarla özel bireylerin hem sosyalleşmelerinin, hem de fiziksel aktivitelerde bulunmalarının sağlandığını anlatarak, yakın zamanda açılacak Otizm Merkezi’ni de duyurdu. Akkent’te Ocak ayının sonunda hizmete girecek bir Otizm Merkezi çalışması yürüttüklerini kaydeden Seçer, “0-6 yaş arası çocuklarımızın eğitileceği, terapiye tabi tutulacağı bir merkez olarak dizayn ediliyor. Bu çocuklarımız için her türlü fedakarlıkta bulunan anne babalarımıza, müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çocuklarımıza, hep beraber iyi bakalım. Birlik beraberlik içerisinde aşamayacağımız hiçbir zorluk ve engel yok” ifadelerini kullandı.

Özel gereksinimli bireyler etkinlikte doyasıya eğlendi

Başkan Seçer'in konuşmasının ardından, Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Serdar Utma ve öğrenciler tarafından Başkan Seçer'e hediye takdimi yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun dans gösterisinin ardından, Yunus Emre İşitme Engelliler Orta Okulu Halk Oyunları’nın gösterileri büyük beğeni topladı. Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu Korosu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ise etkinliği izleyenlerden alkış aldı.

Özel bireylerden Başkan Seçer’e ziyaret

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı öğrencileri ve öğretmenleri, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Hülya Atila ile birlikte Başkan Seçer'i makamında ziyaret etti.

Özel öğrencilerle bir araya gelen Başkan Seçer, sabahki törende sergiledikleri performansı çok beğendiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinlikleri’, 1 hafta boyunca kentin değişik noktalarında devam edecek.

Öte yandan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zekiye Kahveci ve yönetim kurulu üyeleri de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Başkan Seçer’e nezaket ve teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Hülya Atila da yer aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Polat: “Asgari ücrette dört kişilik aile esas alınmalı”Önceki Haber

Başkan Polat: “Asgari ücrette dört kişil...

Niğde tüm kurumlarıyla kışa hazırSonraki Haber

Niğde tüm kurumlarıyla kışa hazır

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar