29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

Üsküdarda atık mobilyalardan 2 bin 500 ailenin kışlık yakacak ihtiyacı karşılanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üsküdarda atık mobilyalardan 2 bin 500 ailenin kışlık yakacak ihtiyacı karşılanıyor
Abone ol
ÜSKÜDAR’DA ATIK MOBİLYALARDAN 2 BİN 500 AİLENİN KIŞLIK YAKACAK İHTİYACI KARŞILANIYOR

Üsküdar Belediyesi, çöpe atılan eski mobilya, kanepe, ahşap ürünleri ve atık tahta ağaçları toplayarak geri dönüşüm atölyesinde ayrıştırıp, ihtiyaç sahibi vatandaşların kışlık yakacak ihtiyacını karşılamak amacıyla bir proje başlattı. Proje çerçevesinde, atık dönüşüm merkezinde işlenen mobilyalardan üretilen kışlık yakacakların ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılarak destek olunması planlanıyor.



Üsküdar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projede, Üsküdarlıların, cadde ve sokaklarda belirlenen alanlara çıkarttıkları koltuk, kanepe ve çekyatlar belediye personelleri tarafından ayrıştırılarak yakacak odunlarla birleştiriliyor. Bu sene ise 2 bin 500’e yakın ihtiyaç sahibi aileye yakacak yardımı yapılması planlandı. Bu çerçevede biriktirilen tonlarca atık mobilya, Selimiye’de bulunan Atık Yönetim Merkezi’nde ayrıştırılarak ihtiyaç sahibi ailelere kışlık yakacak ihtiyacının karşılanması için dağıtılmaya başlandı.



“Budadığımız ağaçları tekrar vatandaşın hizmetine sunuyoruz”



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Şuan da bulunduğumuz mevsim itibariyle ağaçların budanma mevsimindeyiz. Biz, Üsküdar Belediyesi olarak gerek kamu alanlarındaki ağaçların, gerekse vatandaşların bahçelerindeki ağaçların budanma mevsiminde bu budadığımız ağaçları alıp onları tekrar vatandaşların hizmetine kullanımına sunuyoruz. Bunların bir kısmı tahta ve ahşap ürün olacaksa o hale getiriyoruz. Bir kısmını ise yakacak olarak Üsküdar’daki ihtiyaç sahibi vatandaşların bizzat evine kadar getiriyoruz.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2022nin en güzel dolapçı güvercinleri belirlendiÖnceki Haber

2022nin en güzel dolapçı güvercinleri be...

Kayıp Sedanur için özel eğitimli köpekler devredeSonraki Haber

Kayıp Sedanur için özel eğitimli köpekle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar