19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5968
EURO34.8015
ALTIN2496.1

Türkiyenin buğday ambarında hasat başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiyenin buğday ambarında hasat başladı
Abone ol
TÜRKİYE’NİN BUĞDAY AMBARI SİVAS’TA BUĞDAY HASADI BAŞLADI, SİVAS VALİSİ SALİH AYHAN DA BİÇERDÖVERİN DİREKSİYONUNA GEÇEREK BUĞDAY HASAT ETTİ.

Türkiye’nin buğday ambarı Sivas’ta buğday hasadı başladı, Sivas Valisi Salih Ayhan da biçerdöverin direksiyonuna geçerek buğday hasat etti.

Buğday üretiminde önemli bir yere sahip olan Sivas’ta buğday hasadı başladı. Sivas Valisi Salih Ayhan kent merkezine bağlı Aşağıyıldızlı köyünde Semih Akın Hacıalibeyoğlu’na ait 300 dekar alanda düzenlenen buğday hasadına katıldı.

Vali Ayhan’a İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ve Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ da eşlik etti.

Vali Salih Ayhan, çiftçiyle bir süre sohbet edip bilgi aldıktan sonra biçerdöverin direksiyonuna geçerek buğday hasat etti.

Hasadın ardından açıklamalarda bulunan Vali Ayhan kuraklık, yetersiz yağış ve mevsimsel değişikliklerden dolayı buğday da istenilen ürünün alınamadığını söyledi.

Kuraklık rekolteyi etkiledi

Vali Ayhan, bu sene ciddi manada kuraklığın olduğunu söyleyerek, “Bugün Sivas’ımızın değer üreten çalışkan bir çiftçimizin tarlasındayız. Hasat dönemindeyiz. Sivas ve ülkemizdeki tüm çiftçilerimize 2021 yılının bol, bereketli kazançlı bir yıl olmasını ediyorum.

Bu sene ciddi manada kuraklık oldu. Yeterli miktarda yağış alınmadı. Mevsimsel değişikliklerden dolayı da 2021 yılında arzu ettiğimiz ürünü alamadık.

Emek verildiği zaman çalışıldığı zaman, sulanabilir arazi olup da sulandığı zaman da bugün gördüğümüz tarla gibi ciddi manada ürün alınabiliyor” dedi.

Tarla sahibi Semih Akın Hacıalibeyoğlu, kuraklık nedeniyle herkesin ekinlerinde yüzde 50 kayıp yaşandığını belirterek, “Herkese hayırlı hasatlar. Sivas’ta şuanda hasat dönemi başlamış durumda.

Arpa ve buğday hasadı yapılıyor. Şuan bulunduğumuz arazi 300 dekar bir alan. Bu sene biliyorsunuz kuraklık dolayısıyla herkesin ekinlerin maalesef yüzde 50 bir kayıpla gerçekleşiyor” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar