20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Türkiye’deki Borçluya Ait İcra İşlemleri Nasıl Yapılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’deki Borçluya Ait İcra İşlemleri Nasıl Yapılır?
Abone ol
Yurtdışında yaşayan bir vatandaşın hukuki işlemlerini uzaktan yürütebilmesi oldukça zorlu bir süreçtir.

Yurtdışında yaşayan bir vatandaşın hukuki işlemlerini uzaktan yürütebilmesi oldukça zorlu bir süreçtir.

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlar hukuki ve özel alandaki işlemleri için bireysel olarak müdahalede bulunamadığı için çevresinden yardım almayı tercih eder. Türkiye’ye gelip giden vatandaşlar ülkesindeki mali problemler nedeniyle akraba ve çevresindeki insanlarla anlaşmazlığa düşebilir. Hukuki ve maddi anlaşmazlıklar söz konusu olduğunda yurt dışından takip yapmaları oldukça zordur.

Türkiye’deki çevresi, akraba ve tanıdıklarıyla borç ve miras gibi konularda anlaşmazlığa düşen vatandaşlar borç tahsili aşamasında çeşitli sorunlarla karşılaşır. Yurt dışında bulunmaları nedeniyle de Türkiye’deki hukuki işlemlerini takip edemeyen vatandaşlar bu nedenle borçluya ait icra takibi gibi işlemlerde aksiyon alamamaktadır.

Almanya’da yaşayan vatandaşlar, Türkiye’deki her türlü alacağın takibi ve icra işlemlerini sürdürmek için yapacağı işlemlerde bazı sorunlarla karşılaşmaktadır. Yurt dışında bulunan vatandaşların alacak ve icra takibi yapabilmeleri yurt dışı kaynaklı hukuki meseleler nedeniyle sekteye uğramaktadır. Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının borç ve alacaklarını tahsil etmek için farklı yöntemler denemesine ihtiyaç duyulur.

Yurt dışındaki vatandaşların, borç ve alacaklarını tahsil edebilmek adına öncelikle hukuki süreçleri başından sonuna kadar takip etmesi gerekir. Borçlunun yurt dışında yaşaması halinde ödeme emri göndermeye ve icra takibi yapma gibi işlemler kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu süreçte vatandaşların en büyük yardımcısı hukuki destek sağlayan kurumlar olacaktır.

İcra ve Alacak Takibi Nasıl Yapılır?

Türk Hukuku’na göre alacakların tahsili için ilamlı ve ilamsız icra takip seçeneği bulunmaktadır. İlamlı icra takibinde ilk aşama mahkemeye başvuru yapmaktır. Ardından yargı işlemlerinin lehine bir ilam verilmesi ile süreç devam eder. Verilen kararın ardından icra dairesine başvuru yapılarak söz konusu ilamın icrası talep edilebilir. İlamsız icra takibimde ise alacaklının icra dairesine başvurarak işlemlerini sürdürmesi gerekir.  

İlamsız şekildeki icra takibinde alacağa dair mahkeme kararı ya da ispat gibi işlemlere ihtiyaç duyulmaz. İlamsız icra takibi için alacağın para ve teminattan oluşması gerekmektedir. İlamlı icra işlemlerinde ise buna ek olarak taşınmaz teslimi ve tahliyesi gibi durumlar da eklenebilir. İlamsız icra takibine başlanılması için öncelikle bir mahkeme kararının sunulmasına ihtiyaç duyulur.

Almanya’da yaşıyor ve borçluya ilişkin yasal icra takibi başlatmak istiyorsanız UDA Legal Danışmanlık ile işlemlerinizi sürdürebilirsiniz. İcra ve alacak takibi için ilk aşamada borçlunun mal varlığının tespiti ve adres sorgulaması yapılmasına ihtiyaç duyulur.

UDA Legal Danışmanlık, Türkiye’de olan tüm hukuki işlemlerin takibi konusunda hizmet sunmaktadır. Avrupa’da yaşayan vatandaşların Türkiye’de olan tüm yasal işlemlerinde izlenecek yolu gösterir. Yurt dışında yaşayan kişilere Türkiye’de bulunan gayrimenkule ilişkin bilgilerin tapu üzerinde sorgulanması, Türkiye’deki alacaklarına ilişkin başlatacağı icra takibi ve dava açma işlemlerinden önce borçluya ilişkin mal varlığı ve adres sorgulaması konusunda destek sağlamaktadır. UDA Legal Danışmanlık hakkında detaylı bilgi almak için https://www.udalegal.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar