28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4

Türkiye mezunları Afrika-Türkiye arasındaki ticari ilişkilerde baş aktör

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye mezunları Afrika-Türkiye arasındaki ticari ilişkilerde baş aktör
Abone ol
YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI’NIN (YTB) TÜRKİYE BURSLARI PROGRAMI İLE ÜNİVERSİTELERİMİZDE EĞİTİM ALARAK ÜLKELERİNDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALARDA BULUNAN TÜRKİYE MEZUNU AFRİKALI İŞ İNSANLARI TÜRKİYE VE AFRİKA ARASINDAKİ TİCARİ İLİŞKİLERDE BAŞ AKTÖR KONUMUNDA. YTB BUGÜN İSTANBUL’DA BAŞLAYAN 3’ÜNCÜ TÜRKİYE-AFRİKA İŞ FORUMU’NA TÜRKİYE’DE EĞİTİM ALAN AFRİKALI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİ VE AFRİKALI TÜRKİYE MEZUNU İŞ İNSANLARINI DAHİL EDİYOR.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) Türkiye Bursları programı ile Türkiye’de eğitim alarak ülkelerinde önemli çalışmalarda bulunan Afrikalı iş insanları, Türkiye ve Afrika arasındaki ticari ilişkilerde de baş aktör haline geldi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nijerya temasları kapsamında başkent Abuja’da Türkiye-Nijerya İş Forumu düzenlendi. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’deki üniversitelerde eğitim alarak ülkelerinde önemli çalışmalar yürüten Türkiye mezunu Afrikalı iş insanları da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) girişimleriyle bu forumda yer aldı. Yapılan toplantılarda Afrika ülkeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi stratejileri masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile yaptığı ortak basın toplantısında 3. Türkiye-Afrika İş Forumu’nun 21-22 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenleneceğine dikkat çekmişti. YTB hem Türkiye’de eğitim alan Afrikalı uluslararası öğrencileri hem de daha önceki yıllarda ülkemizde eğitim almış Afrikalı Türkiye mezunlarını bu iş formuna da dahil etti.


Türkiye’de eğitim alan öğrencileri mezuniyetlerinden sonra da yalnız bırakmayan YTB onlara her alanda katkı sunarken, iş dünyası ile temas kurmaları için de çeşitli etkinlikler düzenliyor. YTB, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkat çektiği bugün İstanbul’da başlayacak olan 3. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu’nda Afrikalı mezun ve İstanbul’da yaşayan Afrikalı son sınıf öğrencilerinin yer alması için çalışmalar yürüttü. Foruma mezunların ve öğrencilerin katılımını teşvik eden YTB, iş dünyası ile temas kurmaları için girişimlerde bulunuyor. Gerçekleştirilecek olan foruma diplomat, bürokrat, iş insanı, akademisyenlerden oluşan Türk ve Afrikalı yaklaşık bin 500 kişinin katılımı bekleniyor. İki gün boyunca iş dünyasına yönelik sunumların yapılacağı platformun Türkiye’de eğitim alan Afrikalı öğrenciler ve potansiyel mezunlar açısından eşsiz bir iş dünyası ile tanışma etkinliği olacağı değerlendiriliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar