
Osmaniye Şehit Hayrettin Mennan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Azra Çarpanalı, “Turana Doğru” liselerarası öykü yarışmasında “Gökalp'in Yolculuğu: Atamın İzinden Oğuz Yurduna” adlı öyküsüyle Türkiye ikincisi oldu. Detaylar haberimizde.

Milli kültür ve tarih bilincini genç nesillere aktarmayı hedefleyen “Özüm Sözüm Dede Korkut ‘Turana Doğru’ Liselerarası Öykü Yarışması” sonuçlandı.
Yarışmada Osmaniye Şehit Hayrettin Mennan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Azra Çarpanalı, yazdığı “Gökalp'in Yolculuğu: Atamın İzinden Oğuz Yurduna” adlı öyküyle Türkiye ikinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza attı.
Azra’nın başarısında emeği geçen danışman öğretmeni Necla Kasnık da takdir topladı.
Öğrencisinin yazarlık yeteneğini yönlendiren ve bu süreçte rehberlik eden Kasnık, öğrencisini hem edebi hem de milli değerlerle harmanlanmış bir eser ortaya koyması konusunda destekledi.
Dede Korkut’un manevi mirasını yaşatmayı ve genç kalemleri edebiyata teşvik etmeyi amaçlayan bu özel yarışmada dereceye giren öyküler, yalnızca bireysel başarıların değil; aynı zamanda milli kimliğe duyulan bağlılığın da bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Okul yönetimi ve öğretmenleri, Azra Çarpanalı’yı bu anlamlı başarısından dolayı kutlayarak, ileride de benzer başarılar elde etmesini temenni ettiklerini belirtti.

Yorum Yazın