29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

Tokatta “Uluslararası öğrenci ofisi ve kariyer merkezleri” toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tokatta “Uluslararası öğrenci ofisi ve kariyer merkezleri” toplantısı yapıldı
Abone ol
TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ (TOGÜ) ANADOLU ÜNİVERSİTELERİ BİRLİĞİ ÜYESİ ÜNİVERSİTELERİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ OFİSİ VE KARİYER MERKEZLERİ TOPLANTILARINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI.

Tokat GaziosmanpaşaÜniversitesi (TOGÜ) Anadolu Üniversiteleri Birliği üyesi üniversitelerin uluslararası öğrenci ofisi ve kariyer merkezleri toplantılarına ev sahipliği yaptı.


Taşlıçiftlik yerleşkesinde düzenlenen toplantının açılışında konuşmasını TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin yaptı. Toplantının önemine değinen Rektör Şahin, “Geçen hafta Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin konuğu olarak ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç’ın da online olarak katılım sağladığı Anadolu Üniversiteleri Birliği 1. istişare toplantısını gerçekleştirdik. Bugün de üniversitelerimize bağlı olarak faaliyet gösteren uluslararası öğrenci ofisleri ve kariyer merkezleri yetkililerimizle bir toplantı yapıyoruz. Bu toplantıların hem üniversitelerimize hem de öğrencilerimize çok büyük fayda sağlayacağı düşüncesindeyim” dedi. TOGÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Kubilay Özyer ise uluslararası öğrenci alımı, uluslararasılaşma stratejisi, üniversite derecelendirme kuruluşları ile ilgili üniversitenin son yıllarda edindiği tecrübeleri aktardı. Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Bozdoğan katılımcılara ilk olarak kariyer merkezinin tanıtımını yaparak kuruluşundan bugüne kadar yapılan etkinlikler, söyleşiler, canlı yayınlar ve eğitimleri dile getirdi.


Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde, Anadolu Üniversiteler Birliği Kariyer Merkezleri ile işbirliği protokolü imzalandı. Bir sonraki toplantının Temmuz ayında Sivas’ta yapılması kararlaştırıldı. Programa Abdullah Gül Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi yetkilileri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar