29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

Tarsus Hal Kompleksinde asfalt çalışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarsus Hal Kompleksinde asfalt çalışması
Abone ol
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENT STANDARTLARININ YÜKSELMESİ ADINA BİRÇOK CADDE VE BULVARDA BAŞLATTIĞI ASFALT ATAĞINI, MEYVE-SEBZE SEKTÖRÜ AÇISINDAN ÖNEM TAŞIYAN TESİSLERDE DE SÜRDÜRÜYOR. TARSUS HAL KOMPLEKSİ İÇERİSİNDE GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YOL YAPIM BAKIM VE ONARIM DAİRESİ’NE BAĞLI EKİPLER TARAFINDAN BAŞLATILAN ZEMİN İYİLEŞTİRME, YAĞMUR SUYU TAHLİYE HATLARININ MESKİ EKİPLERİNCE REVİZE EDİLMESİ VE ASFALT FAALİYETLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent standartlarının yükselmesi adına birçok cadde ve bulvarda başlattığı asfalt atağını, meyve-sebze sektörü açısından önem taşıyan tesislerde de sürdürüyor. Tarsus Hal Kompleksi içerisinde geçtiğimiz günlerde Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekipler tarafından başlatılan zemin iyileştirme, yağmur suyu tahliye hatlarının MESKİ ekiplerince revize edilmesi ve asfalt faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.


Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezleri arasında yer alan Tarsus Hal Kompleksi içerisindeki komisyoncu dükkanları bölümünde freze ile yıpranan zeminin sökülmesi, çöken bölümlere taş basılması, zemin iyileştirme ve yağmur suyu hatlarının revize edilmesi işlemlerinin ardından ’binder’ olarak tabir edilen ilk kat asfalt serim çalışması tamamlandı. Ekipler, Türkiye’nin dört bir noktasına ürün sevkiyatının yapıldığı ardiyeler bölümünde de asfaltlama uygulamasına başladı.


Her gün yüzlerce ağır tonajlı aracın giriş-çıkış yaptığı Tarsus Hal Kompleksi’nde, ilk etap asfalt serim işleminin tamamen bitirilmesinin ardından çökme tespit edilen noktalarda da söküm ve yeniden asfaltlama işlemleri gerçekleştirilecek. Tüm bu işlemlerin tamamlanmasının ardından aşınma olarak adlandırılan ikinci kat asfalt serim çalışması uygulanacak. Büyükşehir ekipleri tarafından titiz ve seri şekilde yürütülen çalışmalar, esnafın iş ve işlemlerinin kesintiye uğramaması için bölüm bölüm gerçekleştiriliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar