19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5557
EURO34.7639
ALTIN2497.0

Tablet Neden Gerekli? İhtiyaca Göre Hangi Tableti Almalısın?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tablet Neden Gerekli? İhtiyaca Göre Hangi Tableti Almalısın?
Abone ol
Kalem ya da dokunmatik bir şekilde kullanılabilen, klavye ya da mouse ile senkronize olabilen, telefondan daha büyük bir dizüstü bilgisayardan daha küçük olan elektronik cihazlar tablet olarak adlandırılır.

Kalem ya da dokunmatik bir şekilde kullanılabilen, klavye ya da mouse ile senkronize olabilen, telefondan daha büyük bir dizüstü bilgisayardan daha küçük olan elektronik cihazlar tablet olarak adlandırılır.

Tabletler, mobil cihazlardır ve tıpkı akıllı telefonlar gibi kablosuz bir şekilde kullanılabilirler. Not defteri, video izleme, müzik dinleme, oyun oynama ve belge hazırlama gibi birçok özelliği bulunan cihazlar, 7’den 70’e herkesin kullanabileceği çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Hem okulda hem de işte kullanılabilen tabletlerle de birçok işi aynı anda yapabilirsiniz.

Kalemli ve kalemsiz iki farklı kategoriye ayrılan cihazların boyut seçenekleri birbirleri arasında değişiklik gösterebilir. Ayrıca tabletler oldukça geniş bir fiyat aralığı üzerinden kullanıcılara sunulur. Kriterlerinizi ve bütçenizi belirledikten sonra tablet fiyatları en ucuzunu bulmak çok kolaydır. Siz de tablet fiyatlarını inceleyerek birçok markanın geniş ürün skalası içerisinden ihtiyacınıza yönelik modeli bulabilir, dilediğiniz her işlemi tabletler üzerinden gerçekleştirerek hız kazanabilirsiniz.

Tabletler bilgisayar ve akıllı telefonların yapabildiği birçok işlemi gerçekleştirebilir. Satın alacağınız tabletin hafızası size yeterli gelmediği takdirde, modelin arttırılabilir hafızaya sahip olup olmadığına göz atabilir, çeşitli hafıza alanlarına sahip micro SD ya da SD kartları, tabletinizin SD kart yuvasına yerleştirerek kapasite konusundaki endişelerinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

Tablet bilgisayarlar, grafik tasarım, iç mimarlık, fotoğraf ve video düzenleme gibi görsel alanlarda faaliyet gösteren kişilere de oldukça fonksiyonel bir kullanım sunar. Tasarım alanı ile ilgilenen kişiler yüksek ekran çözünürlüklerine sahip olan bir modelle tabletten alacakları verimi ikiye katlayabilirler.

Tabletler, ortalama bir kitap boyutu büyüklüğündedir ve kompakt tasarımlarıyla kol çantası ve evrak çantası gibi çantalarda kolaylıkla taşınabilir.  Tablet fiyatları kalemli ve klavyeli olarak farklılık göstereceği için ürüne karar verdikten sonra fiyat incelemesi yapabilirsiniz.

Tablet Seçerken Bilinmesi Gerekenler

Tablet seçerken, modelin beğendiğiniz bir tasarıma sahip olmasının yanı sıra işletim sistemi, batarya gücü ve hafıza gibi kriterlerde dikkat etmeniz gerekir. Tableti hangi amaçlar ile kullanacağınızı belirlemek, sizin için uygun bir model bulma konusunda önemli bir kriterdir. Tabletler, tıpkı masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar gibi RAM belleğine ve sabit depolama alanlarına sahiptir.

Yüksek grafik öğelerine sahip olan oyun gibi uygulamalar, kullanım sırasında daha basit uygulamalara nazaran daha çok pil tüketimi yapmaya meyillidir. Oyun, 3D tasarım, profesyonel photoshop ve video düzenleme gibi kullanım amaçları için tercih edilecek tabletlerin batarya mAh değerlerine ve pil ömürlerine dikkat edilmesi gerekir.

Cihazı dokunmatik bir şekilde kullanmak istemeyen kişiler, kalemli ya da klavyeli alternatiflerine göz atabilirler. Ekran boyutu ve kalitesi de ürün seçiminde öne çıkar. Seçim aşamasında pil süresinin önemi de yadsınamaz. Eğer cihazı her yerde yanınızda taşıyacaksınız ona göre bir model seçmelisiniz. Aynı zamanda tableti şarja takılıyken kullanmak, bataryanın hasar görmesine, kablosuz kullanımda pil ömrünü kısalmasına ve bu durumlar sonucunda tabletin performansının azalmasına sebep olabilir.

Tableti şarj ederken, şarj girişine uygun bir kablo edindikten sonra powerbank ya da bilgisayarlar yardımıyla cihazı şarj edebilirsiniz. Prize takarak şarj etmek için, tabletin mAh değeri ile uyumlu bir adaptör edinebilirsiniz. Çocuklarınız için seçeceğiniz tabletlerde aile kullanımı modunu aktive ederek kullanım süresini kısıtlayabilir, çocuğunuz tablet üzerinden işlem gerçekleştirirken yalnızca sizin izin verdiğiniz uygulamalara erişmesini sağlayarak daha güvenli bir kullanım elde edebilirsiniz.

Tablet tutucu, ekran koruyucu, kılıf ve klavye gibi aksesuarlarla tablet kullanımını daha konforlu hale getirebilirsiniz. Tablet bilgisayarları dikey ya da yatay olarak kullanabilir, ekran yansıtma özelliklerinden yardım alarak cihaz içerisindeki görsel ya da işitsel verileri Bluetooth ve Wi-Fi bağlantıları bulunan bilgisayarlara ve televizyonlara yansıtabilirsiniz.

Tablet fiyatları ne kadar sorusu, markaya, özelliklerine ve cihazın üretildiği tarihe göre farklılık gösterebilir. Yukarıdaki detaylara göre karar vererek bir model belirleyebilir ve fiyat incelemesi yapabilirsiniz.

Tablet Ne İşe Yarar?

Tablet fiyatları, model, klavye ya da mouse gibi aksesuarlar ile uyumluluğu, RAM, işletim sistemi, ekran çözünürlükleri ve hafıza alanı gibi kategoriler içerisinde birbirleri arasında değişiklik gösterir. Markaların kullanıcılara sunduğu tablet bilgisayar seçenekleri arasında da fiyat farkına rastlamak mümkündür.

İç donanımda yer alan işletim sistemi çekirdek sayısı gibi etkenler, tablet bilgisayar fiyatlarına doğrudan etki eder. Oyundan mesajlaşmaya birçok alanda kullanabileceğiniz cihazlar hafif yapıları ve taşınabilir tasarımları ile gündelik işlerinizi kolaylaştırma ve eğlence konusunda size yardımcı olur.

Tabletler, Bluetooth ya da Wi-Fi bağlantısı yoluyla telefon ya da bilgisayar gibi diğer elektronik cihazlar ile senkronize edilebilir. Böylelikle pratik bir şekilde iki ya da ikiden fazla cihaz arasında veri aktarımı gerçekleştirebilirsiniz. Yüksek ekran çözünürlüklerine sahip olan modeller, dizi ve film keyiflerinde de size avantaj sunar.

RAM bellek kapasitesi, uygulamalar arası geçiş ve uygulama içerisindeki hızı belirleme konusunda önemli bir rol oynar. Tablet bilgisayarlar, marka ve modeline bağlı olarak genellikle 10-13 inç boyutlarında tasarlanır. Piyasadaki tabletlerin hafıza kapasiteleri ise 16-256 GB aralığında kullanıcılara sunulur.

Apple iPad modellerinde iOS, Huawei, Samsung ve Lenovo gibi markaların tabletlerinde ise Android işletim sistemlerine yer verilir. Sıkça seyahat eden kişilere maillere cevap verme, sunum hazırlama ve not alma gibi işlemlerde pratiklik kazandıran tabletler, modele bağlı olarak ekran dokunmatiğine uygun bir kalemle birlikte de kullanılabilir. Minik bir dizüstü bilgisayar görüntüsü andıran klavyeli tabletler, dizüstü bilgisayarlardan daha hafif ve katlanabilir özelliği sayesinde daha kompakt bir yapıya sahiptir.

Klavyeli tablet fiyatlarını inceleyerek dilediğiniz her an çevrimiçi ya da çevrimdışı işlerinizi pratik bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz modele karar verebilirsiniz. Kendiliğinden klavyesi bulunmayan modellere uyumlu üretilen harici klavyelerle tabletinizi klavyeli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Tablet Kullanmanın Avantajları

Tablet, bir diğer adıyla tablet bilgisayarların birçok farklı kullanım alanı bulunur. Wi-Fi ya da SIM kartlı modellerde 3G ve 4G gibi hücresel ağ bağlantıları yoluyla internette gezinebilir, sosyal medya platformlarına erişebilir, gündemi takip edebilir ya da çevrimiçi gerçek zamanlı oyunlar oynayabilirsiniz.

Oyun amacıyla bir tablet edinmek isteyen kişiler, yüksek ekran çözünürlüklerine ve yüksek bir RAM belleğine sahip olan modelleri tercih ederek gerçek zamanlı oyun keyiflerini ikiye katlayabilirler.

Bazı anlarda akıllı telefon üzerinden telefon görüşmesi yaparken telefon üzerinden diğer işlemleri gerçekleştirmek zor olabilir. Telefon görüşmeleri sırasında hızlı bir şekilde geri dönüş yapılması gereken mail ya da mesajlarınıza tablet üzerinden hızlı bir şekilde cevap verebilirsiniz. Telefon üzerinden oynanan gerçek zamanlı oyunlarda gelen aramalar ya da bildirimler oyun performansını olumsuz yönde etkileyebilir.

Oyun performansınızı tabletlerin sunduğu geniş ekran kapasitesi ile yükseltebilirsiniz. Dizüstü bilgisayarlardan daha hafif, akıllı telefonlardan ise daha geniş ekrana sahip olan cihazlar, bilgisayar ve akıllı telefonların yapabileceği işlemleri ve kullanabileceği uygulamaların birçoğunu aynı performansta çalıştırabilen bir yapıya sahiptir.

C tipi USB dönüştürücü kullanarak cihazı mouse, hoparlör, klavye ya da flash belleğe bağlayabilirsiniz. Ucuz tablet fiyatları altında inceleyebileceğiniz modeller sayesinde tüm işlerinizi telefondan daha işlevsel bu cihazlarla yapabilirsiniz. Tablet fiyatları en ucuzu akakçe’de bulabilir, sıralama seçenekleri yardımıyla ürünler arasında fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Filtreleme seçenekleri yardımıyla modelleri marka, boyut, renk, fiyat aralığı, hafıza kapasitesi ve işletim sistemi gibi kategoriler altında filtreleyebilir, Akakçe’nin kullanıcılar için hazırladığı ürün sayfası altında yer alan 6 aylık fiyat geçmişine göz atarak modelin fiyat değişimi konusunda daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Satın almak istediğiniz ürünlere fiyat alarmı koyarak indirim ve kampanya dönemlerinden ilk siz haberdar olabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Tabletler

Hem okullarda ders işlerken hem ofisteki işleri halletmek için tercih edilen hem de eğlence amaçlı kullanılabilen tablet modelleri sıklıkla tercih edilir. En çok tercih edilen modelleri inceleyerek seçim yapabilirsiniz:

Huawei MatePad T10S 64 GB 10.1’’

2020 yılında piyasaya sürülen MatePad serisinin yeni üyesi, 10.1 inçlik bir boyuta sahiptir. Modelin dahili 64 GB hafızası bulunur ve bu hafıza yuvaya uygun bir SD kart yardımıyla genişletilebilir. 8 çekirdek işlemci sayısı olan model, Android işletim sistemiyle çalışır ve işletim sistemi versiyonu Android 10.0’dır. MatePad T10S model tablet, 3 GB RAM belleğe sahiptir.

GPS ve Bluetooth donanımlı cihazın bir önde bir de arkada olmak üzere iki farklı kamerası bulunur. Tabletin 1920x1200 piksel ekran çözünürlüğü ile dilediğiniz tüm görsel veriyi en canlı renkler üzerinden deneyimleyebilirsiniz. Cihazın şarj girişi ise C tipi USB kablolar ile uyumludur.

Samsung Galaxy Tab A7 SM-T500 10.4’’
Altın sarısı, gümüş ve gri renk seçeneklerine sahip olan Samsung Galaxy Tab A7, Android işletim sistemi ile çalışır ve Android 10.0 versiyonu ile birlikte kullanılır. İşlemci türü Qualcomm olan modelin işlemci çekirdek sayısı 8’dir. 32 GB dahili hafızaya sahip olan Samsung Galaxy Tab A7, arttırılabilir hafıza özelliği sayesinde kullanıcılara ihtiyaç duydukları kadar geniş bir saklama alanı sunar.

Ön ve arkada olmak üzere iki farklı kamerası bulunan cihaz, 2000x1200 piksel ekran çözünürlüğü ile kullanıcılara eşsiz bir görüntü deneyimi sunar. Galaxy Tab A7, 10.4 inç ekran boyutundadır. C tipi USB giriş yoluyla şarj edilebilen ya da bilgisayar ve televizyon gibi diğer elektronik cihazlar ile senkronizasyon yapılabilen modelin RAM belleği ise 3 GB’dır. Samsung Galaxy Tab A7, büyük ekranlı tablet arayan kişiler için cazip bir seçenek olarak gösterilebilir.

Apple iPad MYL92TU 32 GB 10.2’’

Apple markasının iPad ailesine 2020 yılında katılan MYL92TU, hafif yapısı ve şık tasarımıyla dikkat eder. 32 GB sabit hafıza alanına sahip olan model, 10.2 inçlik bir ekran boyutu üzerinden kullanıcılara sunulur. 6 çekirdekli işlemci çekirdek sayısı bulunan 2020 model iPad’in 128 GB’lık hafıza alanı bulunan seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

iPad kategorisinde 8. nesil olan cihaz, ön ve arkada olmak üzere iki farklı kameraya sahiptir. Parmak izi okuyucu gibi kişisel şifreleme sistemi ile donatılan model, iOS işletim sisteminin Apple A12 işletim türünü kullanır. Modelin işletim sistemi versiyonu ise iPadOS 14’tür. Cihazın ekran çözünürlüğü ise 2160x1620 pikseldir.

Lenovo Tab M10 FHD Plus 64 GB 10.3’’

Dahili hafızasında 64 GB kapasiteye yer veren Lenovo Tab M10 FHD Plus, arttırılabilir hafızası ile kullanıcılara geniş bir alan kapasitesi sunar. Android işletim sistemi ile çalışan modelin işlemcisi MTK türüdür.

Ön ve arka kamerası bulunan cihazın SIM kart girişi ile tablet üzerinden hat bazlı arama ve mesajlaşma işlemlerinizi gerçekleştirebilir, telefon rehberinizi bu cihaza senkronize edebilirsiniz.

SIM kartın operatörü üzerinden 3G ya da 4G hücresel bağlantı ya da Wi-Fi yardımıyla internete bağlanabilir, Bluetooth bağlantısı ile dosya ya da verilerinizi diğer Bluetooth bağlantısına sahip olan cihazlarınızla paylaşabilirsiniz. 4 GB RAM belleğe sahip olan model, Android 9.0 Pie işletim sistemi versiyonunu kullanır.

8 işlemci çekirdek sayısına sahip olan cihazın kullanıcılara sunulduğu yıl 2020’dir. 10.3 inçlik bir ekran üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirmenizi sağlayan tabletin ekran çözünürlüğü 1920x1200 piksel değerindedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar