29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

Sulama amaçlı kullanılan dere kurudu, çiftçiler barajdan su takviyesi bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sulama amaçlı kullanılan dere kurudu, çiftçiler barajdan su takviyesi bekliyor
Abone ol
ALUCRALI ÇİFTÇİ MUHTALİP TİRYAKİ, “ALUCRA'DA BUGÜNE KADAR KURUDUĞU GÖRÜLMEMİŞ ALUCRA BAĞIRSAK DERESİ'NİN KURUMASI BİZİ ŞAŞIRTTI. GEREK SICAK HAVALARIN ETKİSİ, GEREKSE DERE KAYNAĞINA KURULAN ALUCRA BARAJI'NDA SU DEBİSİNİN DÜŞÜRÜLMESİNDEN DOLAYI KURUDU. 2019 YILINDA PATLAYAN ALUCRA BARAJI NEDENİYLE KAPAKLARIN AÇILMASI SONRASI BİR SÜRE SUYU ÇİFTÇİLERE YETERLİ OLAN DERE ŞİMDİLERDE ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR. İLÇEMİZDE TARIM İLE UĞRAŞANLARIN ARAZİLERİNİ SULAMA AMAÇLI KULLANDIĞI DERENİN KURUMASI ÜRETİCİLERİ MAĞDUR EDİYOR" DEDİ.

Giresun’un Alucra ilçesinde tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan Bağırsak Deresi’nin kuruması üzerine çiftçiler, Alucra Barajı’ndan dereye su bırakılmasını istedi.


Yaz mevsiminin kurak geçmesi ve Alucra Barajı’nda yeterince su bırakılmaması nedeniyle Bağırsak Deresi’nin kuruduğunu öne süren çiftçiler, tarım arazilerinde yeterince verim alamadıklarından şikayet etti. Alucralı çiftçi Muhtalip Tiryaki, “Alucra’da bugüne kadar kuruduğu görülmemiş Alucra Bağırsak Deresi’nin kuruması bizi şaşırttı. Gerek sıcak havaların etkisi, gerekse dere kaynağına kurulan Alucra Barajı’nda su debisinin düşürülmesinden dolayı kurudu. 2019 yılında patlayan Alucra Barajı nedeniyle kapakların açılması sonrası bir süre suyu çiftçilere yeterli olan dere şimdilerde eski günlerini arıyor. İlçemizde tarım ile uğraşanların arazilerini sulama amaçlı kullandığı derenin kuruması üreticileri mağdur ediyor. Tarım arazilerinin susuz kalması durumunda mahsullerimizi alamayarak zarara uğrayacağız. Çilek üretimi yapıyorum, sulama bizim için çok önemli ama derenin kuruması bizi kara kara düşündürüyor. Benim gibi tarımla uğraşıp üretim yapan çiftçiler bu konudan şikayetçi. Bu konuda yetkililerden yardım bekleyerek, barajdan dereye su bırakılmasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra deredeki canlıların da yaşam hakkı olduğunu unutmamak gerekir” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, UNRWA Bakanlar Toplantısına katıldıÖnceki Haber

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, UNRWA Bakanl...

Ercişin il olması için imza kampanyası başlatıldıSonraki Haber

Ercişin il olması için imza kampanyası b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar