28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3457
EURO35.1224
ALTIN2307.2

Sokaklarda Afrika Rüzgarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sokaklarda Afrika Rüzgarı
Abone ol
Saç, kadın için de erkek için de oldukça önemlidir ama özellikle kadın için güzelliğin en önemli tamamlayıcısıdır. Uzun saçlar her zaman kadınsılığın ve güzelliğin sembolü olmuştur.

Saç, kadın için de erkek için de oldukça önemlidir ama özellikle kadın için güzelliğin en önemli tamamlayıcısıdır. Uzun saçlar her zaman kadınsılığın ve güzelliğin sembolü olmuştur.

Türk kültüründe kadının saçı çok şey anlatır. Mesela Uygur kadınlarının saçının şekli, örgüsü o kadının evli, bekar, çocuk sahibi, eşini kaybetmiş, eşinden ayrılmış olup olmadığına dair anlamlar içerir.

Geçmişten günümüze her toplumda kadınların güzelliğinin tamamlayıcısı olan saç bugün kişinin tarzına yön veriyor, kıyafetini tamamlıyor, ortama uygun modele dönüşüyor.

Tüm enerjinizi değiştirecek bol hacimli saçlarınız ile salına salına yürümek istemez misiniz ya da hani o Afrikalı kadınlarda gördüğümüz uzun örgülü ve renkli örgülü saçlarla ile Afrika rüzgarı estirmeye ne dersiniz?

Afro Dalgası Ve Afrika Örgüsü

Şimdi sizi son zamanların trendi haline gelen Afro dalgası ve Afrika örgüsü ile tanıştıracağız.

Klasik kuaför salonlarında uygulanan çıtçıt, kaynak, maşa, düzleştirici uygulamalarını, boya ve açıcıların saçların üzerindeki tahribatını unutun.  Her gün saçımı nasıl yapacağım diye düşünemeye de son.

Kullanım pratikliği ile birçok kadının tercihi haline gelen Afro dalgası ve Afrika örgüsü boyadan fönden yıpranan saçları dinlendiriyor.

Peki Afro dalgası ve Afrika örgüsü nasıl yapılır, bakımı, kullanımı nasıldır,  ne kadar süre kullanılır, maliyeti ne kadardır? Aklınızdaki tüm sorulara cevap bulabileceğiniz bir içerik derledik… Kapsamlı bilgi almak isteyenler için ise Togo Stüdyo önerebileceğimiz uzman ellerdendir.

İki uygulamanın da temelinde örgü yatıyor. Afrika örgüsü kendi doğal saçınız üzerine yapılıyor aynı doğallıkta eklemeler ya da tercihen farklı renkler ile süslenebilen bir uygulamadır. Örgüler sınırsız renk kombinasyonu ve model çeşitliliğine sahiptir.

Afrika örgüsü için saçınızın 8 cm’den uzun olması yeterlidir. Ek saç ile uygulandığı için istenilen uzunluğa kadar örülebilir.

Bakımı da oldukça kolaydır; haftada iki kez kremsiz mentollü şampuan ile yıkamak yeterlidir. Bu uygulama sadece kadınların değil son zamanlarda erkeklerin de tarzının bir parçası haline geldi.

Afro Dalgası Nasıl Yapılır?

Afro dalgası da kişinin kendi saçının istenilen kalınlığa göre tutamlar halinde ince ince örülmesi ardından o saçların arasına aynı doğallıkta bukleli sentetik saçların eklenmesi ile oluşuyor. Kendi saçınızın örgüsü hiç açılmıyor. Tığ gibi bir çubuk yardımı ile sentetik saçlar kişinin saçına düğümleniyor.

Afro dalgası oluşturulurken saça herhangi bir ısı veya kimyasal uygulanmıyor. Tamamen örgü tekniği ile yapılıyor bu yönüyle de uygulama esnasında saçlara hiçbir zararı yoktur. Yalnızca bu işlem için kuaförde geçireceğiniz ortalama 4 saatlik bir zaman dilimini gözden çıkarmanız gerekiyor.

Afro Dalga İle Saçınız Dinlenir

Afro dalgası kullandığınız sürece saçınız dinlenir ve daha sağlıklı uzar. Saçınızın uzama hızına göre 2-3 ay kullanım ömrüne sahiptir.  

Afroların kullanım ömrünü uzatmak için her gün mutlaka fön suyu kullanarak, el yardımı ile saçın ayrılması öneriliyor. Afro dalgasından sonra saçın koparak döküldüğü yönünde iddialara ise işin uzmanlar “Doğru bilinen yanlışlar” değerlendirmesini yapıyor.

İşin uzmanları her sağlıklı saçın sayısız kez kendini yenileme yeteneğine sahip olduğunu ve günde 50 ile 100 saç telinin dökülmesi normal kabul edildiğini belirtiyor.

Dökülen saçlar örgünün içinde ve sentetik saçın arasında kaldığı için yani kafadan düşmediği için Afro dalgası örgülerden ayrılıp, örgüler açıldığında dökülen saçlar kişinin eline geldiğinde bazı kişiler saçlarının koptuğunu sanıyor.

Gelelim maliyetlere; uygulamalar 400 liradan başlıyor, saçınızın yoğunluğu uzunluğu, istediğiniz modele ve uzunluğa göre fiyatlar değişiyor. Tüm enerjinizi değiştirip, hacimli saçlar ile tüm gözleri üstünüze toplamak, ya da örgülerinizle kendi tarzınızı yansıtmak istiyorsanız Togo Stüdyonun yolunu tutabilirsiniz.

Bu merkezde sizi işin uzmanları karşılayacaktır. Yapılacak değerlendirmeler sonrasında teninize ve tarzınıza yakışacak en güzel renk tonu ve uygulama için saçınızı profesyonellere teslim edebilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar