28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3375
EURO35.1039
ALTIN2309.0

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Boğaziçi desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Boğaziçi desteği
Abone ol
Son zamanlarda gündemden düşmeyen Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylara yönelik bir tepki de Cumhuriyet Üniversitesi senatosundan geldi.

SİVAS (İGFA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, 2021 yılı üçüncü senato toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasıyla ilgili yapılan olaylar da yer aldı. Senato kararını kamuoyuna duyuran Cumhuriyet Üniversitesi, karanlık niyetlerle çıkarılmaya çalışılan olaylara karşılık devletin ve milletin yanında Türkiye'nin hedeflerine ulaşması noktasında kararlılıkla yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi senato toplantısında alınan kararda şu ifadelere yer verildi. “Üniversiteler bilimin üretildiği ve aktarıldığı aynı zamanda farklı fikirlerin barındığı ve tartışıldığı kurumlardır. Ne hazindir ki, geçmişte olduğu gibi bugün de üniversiteler ve öğrenciler üzerinden ülkemize yönelik hain ve kirli emellerini gerçekleştirmek isteyenlerin bulunduğunu görmekteyiz. Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasına karşı çıkma bahanesiyle başlatılan olayların zamanla milletimizin inançlarına hakarete, devletimizin birliğine ve devletimizi temsil eden Cumhurbaşkanımıza yönelik eylemlere dönüştüğü açıkça görülmektedir. Boğaziçi Üniversitesine yapılan rektör ataması da daha önceki rektör  atamaları gibi anayasamız doğrultusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi iradesinin çıkardığı kanunların Cumhurbaşkanımıza verdiği yetkiler çerçevesinde gerçekleşmiştir. Elbette bu atamadan dolayı kimi çevrelerin duyduğu rahatsızlıklar, demokratik bir şekilde protesto edilebilir. Ancak söz konusu protestolar maksadını aşmış, tıpkı Gezi Kalkışması’nda olduğu gibi terör örgütleriyle iltisaklı gruplar tarafından  ülkemizin huzur ve barış ortamını bozmaya yönelik bir hal almıştır.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar