28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Siirtte 8 ülkeden gençler Yumurta Bayramı Şenliğinde buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Siirtte 8 ülkeden gençler Yumurta Bayramı Şenliğinde buluştu
Abone ol
SİİRT'TE 8 ÜLKEDEN 30 GENCİN KATILIMIYLA 'YUMURTA BAYRAMI ŞENLİKLERİ' DÜZENLENDİ.

Siirt’te 8 ülkeden 30 gencin katılımıyla ’Yumurta Bayramı Şenlikleri’ düzenlendi.


Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Siirt’i Geliştirme ve Kalkındırma Derneğince (GELDER), ’Benim bayramım, senin bayramın’ temasıyla düzenlenen şenlik, kent merkezi 15 Temmuz Meydanı’nda yapıldı. İtalya, Rusya, Slovakya, Romanya, Polonya, Litvanya, Ukrayna ve Hırvatistan’dan gençlerin katıldığı şenlikte, çeşitli renklere boyanan yumurtalar tokuşturuldu, davetliler arasında yumurta ve halat çekme yarışı yapıldı.


Unutulmaya yüz tutan bir geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren GELDER Başkanı Tuba Eldemir, şenliğe katılanlara teşekkür etti. Eldemir, “Bizim buradaki amacımız Siirt’te yıllardır çok eskiye dayanan yumurta bayramımızı tekrardan canlandırmak istiyoruz. Bu bayram bizim unutulmaya yüz tutan kültürler arasında yer alan bir bayramımız. Bizi bunu tekrardan projelendirerek 8 farklı ülkeden 30 katılımcı getirerek projemizi tekrardan canlandırmak istiyoruz. Bugün burada yumurta şenliği yapacağız. Aramızda küçük öğrencilerimizde var beraber yarışmalar yapacağız. Yüzler boyanacak farklı etkinlikler yapacağız. Hem bayramımızı yapacağız hem de Siirt’ti tanıtacağız” dedi.


Hırvatistan’dan katılan 21 yaşındaki Gloria Oli, Siirt’te olmaktan ve şenliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Oli, “Buraya geldim ve bu festivaline katılma fırsatı buldum. Siirt’i Geliştirme ve Kalkındırma Derneğine teşekkür ediyorum. Etkinlikleri, kültürümüzü ve geri kalan faaliyetlerden bayağı memnun. Çok sevmişler” diye konuştu.


Rusya’dan katılan Mahkkabat Ivonoc ise, “Siirt’te geldiğim için çok mutluyum. Buranın kültürünü, aktivitelerini kısacası her şeyini çok sevdim. Ayrıca soğuk baklavaya da parantez açmak istiyorum. Ülkeme dönünce tüm arkadaşlarına burayı tavsiye edeceğim" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar