18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5306
EURO34.8868
ALTIN2485.8

Sıfır atıktan üretilen oyuncaklar köy okulundaki öğrencilere 23 Nisan hediyesi oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sıfır atıktan üretilen oyuncaklar köy okulundaki öğrencilere 23 Nisan hediyesi oldu
Abone ol
MARDİN'DE HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN USTA ÖĞRETİCİLERİN 0 ATIKLARDAN ÜRETTİKLERİ OYUNCAKLAR 23 NİSAN VE ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI KAPSAMINDA KÖY OKULUNDAKİ 150 ÖĞRENCİYE DAĞITILDI

Mardin’de Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından usta öğreticilerin sıfır atıklardan ürettikleri oyuncaklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle köy okulundaki 150 öğrenciye dağıtıldı.


Artuklu Halk Eğitimi Merkezi eğitici ve kursiyerleri tarafından sağlığa uygun, atık ve geri dönüşüm malzemelerden oyuncak yapıldı. Yapılan oyuncaklar, ilk önce halk eğitim müdürlüğü bahçesinde sergilendi. Daha sonra bu oyuncaklar, tek tek ambalajlanıp etiketlendikten sonra köy okulundaki öğrencilere dağıtılmak üzere yola çıktı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Yaylı Kırsal Mahallesi’nde bulunan Yaylı İlkokulundaki anasınıfı ve 1’inci sınıf öğrencilerine hediye edildi. Öğrenciler, oyuncak dağıtımının yapılmasının ardından Haluk Levent’in ‘Yollarda Bulurum Seni’ şarkısını ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, şarkı söyleyerek, teşekkür etti.


Artuklu İlçe Halk Eğitim Müdürü Ufuk Çete, köy okulundaki 150 öğrenciye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebeti ile sıfır atıklardan elde edilen birbirinden güzel oyuncakları dağıttıklarını belirtti.


Oyuncakların 93 hoca tarafından tasarlandığını söyleyen Çete, “Kurslarımıza Köylerdeyiz’ projemiz ile eğitim verdiğimiz 93 hocamıza sıfır atık ve geri dönüşüm içerisinde aldıkları eğitim sürecini en iyi şekilde ifade edebilecekleri oyuncakları tasarlayıp bizlere teslim ettiler. Bizler de, bu oyuncakları bu anlamlı günde çocuklarla buluşturmak için bugün Yaylı İlkokulu’na geldik. Çocukların sevinci bizleri mutlu etti. 150 oyuncak getirdik. Özellikle anasınıfı ve 1’inci sınıfa giden bütün öğrencilere dağıtım yapıldı. Sıfır atık ve geri dönüşüm projesi hem atıkların değerlenebileceğini hem de insanları mutlu edebileceğini bize gösterdi” dedi.


Öğrenci Hamdullah Özdemir, kendilerine hediye getirilip dağıtıldığı için herkese çok teşekkür ettiğini ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünya birincisi olan imam tarihi camide Cuma salası ve ezanını okuduÖnceki Haber

Dünya birincisi olan imam tarihi camide...

Osmaniyede 12 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandıSonraki Haber

Osmaniyede 12 yıl hapis cezasıyla aranan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar