02 Temmuz, 2024, Salı
DOLAR32.6886
EURO35.1318
ALTIN2444.9
Yusuf Cinkara Otomotiv

Selçuklu Belediyesi ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Selçuklu Belediyesi ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Abone ol
Konya’nın Merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi Yaz Aylarında Aralıksız Sürdürdüğü Haşere Ve Sinek Ilaçlama çalışmalarına Yoğun Mesai Harcıyor. çalışmalar, Sağlık Işleri Ile Park Ve Bahçeler Müdürlüğü’ne Bağlı Ekiplerin Iş Birliği Ile Periyodik Olarak Yürütülüyor.

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi yaz aylarında aralıksız sürdürdüğü haşere ve sinek ilaçlama çalışmalarına yoğun mesai harcıyor. Çalışmalar, Sağlık İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin iş birliği ile periyodik olarak yürütülüyor.

Selçuklu Belediyesi, Sağlık İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri vatandaşların daha sağlıklı ve daha rahat bir yaz mevsimi geçirebilmeleri adına aldığı önlemleri artırarak çalışmalarını sürdürüyor. . Bu çerçevede sinek ve haşerelerin ortaya çıkardığı olumsuz şartların önlenmesi için ekipler ilçe genelinde her mahallede ilaçlama çalışması yapıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin Mart ayında başlattığı yabancı ot ve ağaç ilaçlama çalışmaları Ekim ayına kadar devam edecek. İlaçlama çalışmaları yabancı ot ilaçlama, ağaç ilaçlama olarak gerçekleştiriliyor. Periyodik ilaçlama çalışmalarında yaz döneminde ilçe sakinlerinin olumsuz etkilenmemesi için gece saatleri tercih ediliyor. Selçuklu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de periyodik olarak ilçede bulunan tüm mahallelerde belirlenen günlerde olumsuz hava şartları olmadığı sürece ilaçlama çalışması yürütüyor. Sabah saat 06.00-10.00 ve akşam saat 17.00-22.00 arasında yapılan ilaçlama çalışmalarında Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı doğanın dengesini bozmayacak ve insan sağlığına zarar vermeyecek biyosidal ürünler kullanılıyor. ULV ilaçlama makineleri ile donatılan araçlarla ilaçlama ekipleri ilçede bulunan tüm mahalle, cadde ve sokakları periyodik olarak ilaçlıyor.

“İlçe sakinlerimizin yaşam konforu için çalışmalarımıza devam ediyoruz”

Selçuklu’da vatandaşların rahat bir şekilde yaz mevsimi geçirebilmeleri için ilaçlama çalışmalarına ilçe genelinde devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu’da hemşehrilerimizin sorunsuz bir yaz dönemi geçirmeleri için her mahallemizi mevsim şartları el verdiği sürece haftada en az bir kere ilaçlıyoruz. İlaçlama çalışmalarında kullandığımız kimyasal maddelerin doğada yaşayan diğer canlılara zarar vermemesi için hassasiyet gösteriyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siirtli öğrenci LGS sınavında 500 tam puan aldıÖnceki Haber

Siirtli öğrenci LGS sınavında 500 tam pu...

Fethiyede 3 kişiyi öldüren zanlı tutuklandıSonraki Haber

Fethiyede 3 kişiyi öldüren zanlı tutukla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar