28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Şehit Aybüke öğretmenin adı müzik sınıfında yaşayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit Aybüke öğretmenin adı müzik sınıfında yaşayacak
Abone ol
ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE ŞALÇIN’IN İSMİ NEVŞEHİR’DE BİR OKULUN MÜZİK SINIFINDA YAŞAYACAK.

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ismi Nevşehir’de bir okulun müzik sınıfına verildi.


Merkezi Mardin’de bulunan Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından Nevşehir’deki Diriliş İmam Hatip Lisesinde kurulan müzik sınıfına şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adı verildi. Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve protokol üyelerinin katılımıyla hizmete açılan müzik sınıfında bir de müzik dinletisi düzenlendi. Açılışta konuşan Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, “Şehitlerimizin adını okullarımızda ve kurumlarımızda yaşatmaya devam ediyoruz. Bu vesile ile öğretmenimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Biz okullarımızı kültürel, sanatsal açıdan geliştirmek ve öğrencilerimize katkı sunmak istiyoruz. Öğrencilerimizin de var olan yeteneklerini ortaya çıkarmak için de gayret gösteriyoruz” dedi.


Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatör Eyyüp Aba da, “2009 yılında kalkınmaya inanmış bir grup genç tarafından kurulan Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Derneği toplumun her kesiminde ihtiyaç gördüğü bütün konulara eğilen ve bu konulara yönelik projeler üreten bir sivil toplum kuruluşudur. Mardin’de kurulan dernek Türkiye’nin farklı şehirlerinde ve dünyanın farklı ülkelerinde birçok projede ortaklık yapmış ve birçok projeye imza atmıştır” diye konuştu.


Aba, “Bir öğretmen olarak Öğretmenler Günü’nde şehit öğretmenlerimiz Şenay Aybüke Yalçın adına müzik sınıfı ve Ayşenur Alkan adına kütüphane yapıp, 24 Kasım gibi önemli bir tarihte açılışlarını yaptık. Bu süreçte iş birliği içinde bizleri destekleyen Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat başta olmak üzere tüm eğitim gönüllüsü destekçilerimize teşekkürlerimi iletiyorum“ şeklinde konuştu.


Açılışta İl Milli Eğitim Müdürü Polat, öğretmen olan eşi Hatice Polat ile birlikte türkü söyledi. Mehmet Polat, söylediği türküyü eşi başta olmak üzere tüm öğretmenle hediye etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İsveç Başbakanı Kristersson: “Türkiye, kendisini terör saldırılarına karşı koruma hakkına sahip”Önceki Haber

İsveç Başbakanı Kristersson: “Türkiye, k...

Yüksekovada peş peşe iki aracın çarptığı şahıs hayatını kaybettiSonraki Haber

Yüksekovada peş peşe iki aracın çarptığı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar