20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
Abone ol
Salonlar evin en geniş bölümü olmakla birlikte özel bir dekorasyonu hak eder. Bu dekorasyon sırasında planlanması ve dikkat edilmesi gereken pek çok nokta bulunur.

Salonlar evin en geniş bölümü olmakla birlikte özel bir dekorasyonu hak eder. Bu dekorasyon sırasında planlanması ve dikkat edilmesi gereken pek çok nokta bulunur.

Mobilyaların seçimi, kullanılacak renklerin kararlaştırılması ilk akla gelenlerdir. Doğru bir şekilde yapılan dekorasyon, evin en geniş bölümü olan salonlarda geçirilen vakti hem sevdikleriniz hem de sizin için çok daha kaliteli hale getirir.

Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Ülkemizde evler inşa edilirken salonlara özel bir önem verilir. İstisnalar olabilmekle birlikte genelde evlerin en geniş bölümü salonlardır. Tüm ailenin buluşma noktası olan salonlar özel bir dizaynı hak eder. Peki salonun dizaynı nasıl olmalı?

Doğru Salon Dekorasyonun Püf Noktaları

Salonun doğru bir şekilde dekore edilebilmesi için öncelikle iyi bir analiz gerekir. Salonun boyutu göz önüne alınarak mobilyaların boyutu belirlenmelidir.

Bunu göz kararı yapabileceğiniz gibi metre tarzı ölçü aletlerini kullanarak da yapabilirsiniz. Öncelikle koltuk, televizyon ünitesi ve yemek masası gibi ciddi yer kaplayan eşyaları nereye konumlandıracağınızı kafanızda netleştirmelisiniz.

Bu sayede salonun geri kalanını dizayn etmek çok daha kolay hale gelecektir; zira salonun dekore edilmesi sırasında en çok yapılan yanlış küçük eşyaların konumlandırılmasına gereğinden fazla önem vermektir. Böyle bir durum konsantrasyonunuzu ciddi anlamda bozabilir ki bu da sürecin uzamasına neden olur.

Ailenizle çeşitli konuları masaya yatıracağınız, güleceğiniz, eğleneceğiniz salonunuzu dekore ederken dikkat etmeniz gereken şeylerden bir diğeri ise renk.

Salonunuzu dizayn ederken mobilyaların renklerinin birbiriyle uyumlu olması, bu geniş mekanda geçirdiğiniz vaktin kalitesini artırır.

Günümüzde salonlarda en çok kullanılan renkler siyah, gri ve mat kırmızı ve kahverengidir. Bunların dışında son dönemde mavi, sarı ve yeşil tonlarda sıklıkla tercih edilir hale gelmiştir.

Salon Dekorasyonu İçin Mobilya Seçimi

Salonların dekore edilmesinde en zor aşamalardan biri mobilya seçimidir. Bu hususta ilk dikkat etmeniz gereken şey mobilyaların boyutudur.

Salona oranla büyük mobilyalar kullanım alanınızı ciddi anlamda kısıtlayabilir; küçük mobilyalarsa genel dekorasyonu olumsuz etkiler.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken noktada tasarım ve renktir. Hareketli tasarıma sahip mobilyalar salonunuzu monotonluk ve sadelikten uzak tutar.

Tabi tercihinize göre tamamen sade tasarımlara da yönelebilirsiniz. Öte yandan, seçeceğiniz mobilyaların renkleri birbiriyle uyumlu olmalıdır.

Aksi halde gözü rahatsız eden bir renk karmaşası ortaya çıkabilir. En önemli noktalardan bir diğeri ise mobilyaların kullanım ömrüdür.

Özellikle tercihinizi ahşap mobilyalardan yana kullanacaksanız, ceviz ve meşe gibi yıllarca deforme olmadan kullanılabilen türlere yönelmek isabetli bir tercih olacaktır. Koltuk vb. ev eşyalarında ise dayanıklı kumaş türlerine yönelebilirsiniz.

Ev Tipine Göre Salon Dekorasyonu Önerileri

Salon tipi dekorasyonda son derece önemli bir yer tutar. Çünkü dekorasyonda başrol her zaman salon tipine aittir.

Ev tipinize ve bu tiplere göre dekorasyon önerileri şöyle sıralanabilir;

Dikdörtgen Salon Tipi: Ülkemiz mimarisi incelendiğinde en sık karşılaşılan salon tipidir. Bu salon tipleri için en uygun seçenek L koltuk ve dikdörtgen yemek masasıdır.

Yemek masasının kapıya yakın bulunması ve ışık kaynağının televizyonun önüne denk gelmemesine dikkat edilmelidir. L koltuğun ön tarafında kalan boşluğa puf ya da sehpa tercih edebilirsiniz.

L Tipi Salon: Ülkemizde son dönemlerde yaygınlaşmaya başlayan L tipi salonlarda iki ayrı bölüm bulunur.

Bu tasarımın ana amacı bir tarafta yemek için diğer tarafta oturmak için alan yaratmaktır. Hangi bölümde oturacağınıza karar verdikten sonra salonunuzu dekore edebilirsiniz.

Kare Tipi Salon: Kare tipi salonların sunduğu en büyük avantajlardan birisi kolay dekorasyona imkan tanımasıdır. Bu salonlarda L koltuk, üçlü ve ikili koltuklar kolaylıkla konumlandırılabilir. Kare ya da dikdörtgen yemek masası için uygun mekanlardır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaybolan şizofreni hastası yaşlı adam için jandarma teyakkuza geçtiÖnceki Haber

Kaybolan şizofreni hastası yaşlı adam iç...

Kamyonun çarptığı motosiklet sürücüsü hayatını kaybettiSonraki Haber

Kamyonun çarptığı motosiklet sürücüsü ha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar