04 Temmuz, 2024, Perşembe
DOLAR32.5665
EURO35.2595
ALTIN2469.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sağlık Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni
Abone ol
Sağlık Bakanlığı'nda düzenlenen törende, eski bakan Fahrettin Koca görevini yeni bakan Kemal Memişoğlu'na devretti.

Sağlık Bakanlığı'nda düzenlenen törende, eski bakan Fahrettin Koca görevini yeni bakan Kemal Memişoğlu'na devretti.

Koca, kendi döneminin acı ve sarsıcı olaylarla dolu olduğunu belirterek, "Sağlık sistemimizin bu sınavları başarıyla verdiğine inanıyorum." dedi.

Yeni bakan Memişoğlu ise, "Türkiye'nin bundan sonraki en büyük hedeflerinden birinin sadece sağlık hizmeti sunmak değil, sağlık teknolojisi üretmek ve bu konuda dünyanın lider ülkelerinden biri olmak olduğunu" ifade etti.

Dün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, görevden affını isteyen ve 6 yıldır görevde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.

Koca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin ardından kurulan ilk kabinede yer alan isimlerdendi ve özellikle pandemi döneminde üstlendiği görevle kamuoyunun en fazla dikkatini çeken bakanlar arasında bulunuyordu.

Bugün düzenlenen devir teslim töreninde Koca, görevini Memişoğlu'na devretti. Koca, "Bu bir veda konuşması değil, insanımıza mesuliyetim sürecek.

Bu imkanı bana veren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.

Duruşu, düşüncesi her ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızı kuşatacak hizmet anlayışımızı benimsedim.

Prensip olarak zamanında verilmiş cesur kararların gereklerini yapmaya çalıştık. Şehir hastaneleri konusundaki çaba bunlar arasındadır," şeklinde konuştu.

Koca, görev süresi boyunca karşılaşılan zorluklardan da bahsetti: "10 Temmuz 2018'de göreve geldim. Görevime bazı ilkelerle geldim.

Sağlık Bakanlarımız işlerini adeta bir hekim gibi göze çarpmadan yapan kişilerdi. Benim dönemim acı ve sarsıcı olayların dönemi oldu. Elazığ depremi acısını yaşadık.

11 Mart 2020 günü Covid-19 küresel salgını izledi. Kahramanmaraş depremleri büyük travma oldu. Bu üç olayda ağır sınavlar verdik.

Sağlık sistemimizin bu sınavları başarıyla verdiğine inanıyorum."

Beyaz reformun sağlıkta şiddet sorununu önemli oranda çözdüğünü belirten Koca, sağlık çalışanlarına daha iyi şartlarda hizmet hakkı sağladıklarını ve özlük haklarında önemli iyileştirmeler yaptıklarını ifade etti.

Koca, uzman hekim ihtiyacını büyük oranda karşılayacak bir sistemi kurduklarını belirterek, "Bu emaneti şimdi size devrediyorum.

Ülkemizi aşı konusunda dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldıracak olan yeni projeyi size devrediyorum," dedi.

Yeni bakan Memişoğlu, "Öncelikli olarak Bakanlık görevini devralırken bu ulvi görevi bize layık gören Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ederek başlamak istiyorum.

Türkiye son 22 senede sağlıkta büyük bir gelişim ve devrim niteliğinde başarıya imza attı," dedi.

Memişoğlu, sağlık çalışanlarına minnettar olduğunu belirterek, "Özellikle hizmet konusunda özverili çalışan sağlık çalışanları arkadaşlarıma minnetlerimi arz etmek istiyorum.

Hem hasta memnuniyeti hem de çalışan memnuniyeti önceliklerimizde. Türkiye bugün sağlık hizmetinde dünyanın sayılı ülkeleri haline gelmiştir.

Türkiye'nin artık bundan sonraki en büyük hedeflerinden bir tanesinin sadece sağlık hizmetini sunmak değil sağlık teknolojisini üretmek ve bu konuda dünyanın lider ülkelerinden olmak hedefindedir," şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Takla atan araç 3 metrelik istinat duvarının üzerine çıktı: 3 yaralıÖnceki Haber

Takla atan araç 3 metrelik istinat duvar...

Bingöl Belediyesinden ulaşım ağını rahatlatacak çalışmaSonraki Haber

Bingöl Belediyesinden ulaşım ağını rahat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar