29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3

Rus Senatör Abramov: Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasının Avrupa için korkunç sonuçları olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rus Senatör Abramov: Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasının Avrupa için korkunç sonuçları olacak
Abone ol
RUSYA FEDERASYON KONSEYİ EKONOMİ POLİTİKASI KOMİTESİ BAŞKAN YARDIMCISI İVAN ABRAMOV, AVRUPA BİRLİĞİ VE G7 ÜLKELERİNİN RUS PETROLÜNE TAVAN FİYAT UYGULAMASI KARARINA TEPKİ GÖSTEREREK BUNUN AVRUPA EKONOMİSİ İÇİN KORKUNÇ SONUÇLARI OLACAĞINI BELİRTTİ. (FOTO: ARŞİV)

Rusya Federasyon Konseyi Ekonomi Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı İvan Abramov, Avrupa Birliği ve G7 ülkelerinin Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması kararına tepki göstererek bunun Avrupa ekonomisi için korkunç sonuçları olacağını belirtti.

Avrupa Birliği (AB), G7 ve Avustralya’nın Rusya’dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanması konusunda aldığı karara Rusya’dan tepki geldi.

Rusya Federasyon Konseyi Ekonomi Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı İvan Abramov, söz konusu kararın uygulanmasıyla dünya genelinde petrol fiyatlarının daha da artacağını ifade etti.

Senatör Abramov, "Böyle bir kararın sonuçları belli. Gelişmiş tedarik zincirinin bozulmasına ve dünya genelinde akaryakıt fiyatlarının artışına çığ etkisi oluşturacak.

Rus petrolüne G7 tarafından tavan fiyat uygulamasının Avrupa halkına ve Avrupa ekonomisi için çok ciddi sonuçları olacak" dedi.

Avrupalıların bu kararla birlikte soğuk bir kış geçireceğini vurgulayan Abramov, Rusya’nın, G7’nin belirlediği tavan fiyattan petrol satışı yapmayacağını ve petrol alışverişi yaptığı ülkelerle ticaretlerine devam edeceklerini söyledi.

Abramov, "Tabi ki petrolümüzü belirlenen bu fiyatlardan satmayacağız.

Petrolümüz bizimle karşılıklı yarar sağlayacak şekilde iş birliği yapmak isteyen ülkelere satılacak" ifadelerini kullandı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Darp edilen cam kemik hastası engelli gencin kolu ve bacağı kırıldıÖnceki Haber

Darp edilen cam kemik hastası engelli ge...

Jandarma ekiplerini taşıyan minibüs kaza yaptıSonraki Haber

Jandarma ekiplerini taşıyan minibüs kaza...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar