29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

Ruhsatsız avcılıktan yakalanan teknenin mülkiyeti kamuya geçirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ruhsatsız avcılıktan yakalanan teknenin mülkiyeti kamuya geçirildi
Abone ol
DEVİR TESLİM TÖRENİNDE TEKİRDAĞ TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRÜ OKTAY ÖCAL, MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYE BAŞKANI HİKMET ATA, SAHİL GÜVENLİK EMNİYET-4 KOMUTANI MUSTAFA NİZAMOĞLU VE BERABERİNDEKİLER HAZIR BULUNDU. MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYE BAŞKANI HİKMET ATA, GEMİNİN MARMARAEREĞLİSİ İLÇESİNDE DENİZCİLİK HİZMETLERİNDE KULLANILARAK, İLÇE TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAĞINI BELİRTEREK İL MÜDÜRÜMÜZE TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ.

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde ruhsatsız avcılıktan yakalanan teknenin mülkiyeti kamuya geçirilerek, belediyeye bağışlandı.

Tekirdağ’da Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri ve Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü su ürünleri kontrol görevlileri tarafından yapılan denetimlerde, ruhsatsız avcılık yapan balıkçı gemisine uygulanan idari yaptırım çerçevesinde mülkiyeti kamuya geçirildikten sonra Marmaraereğlisi Belediyesine bağışlandı.

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na aykırı olarak kaçak, ruhsatsız teknelerle gırgır, trol, algarna ile avcılık yapanlara, deniz patlıcanı veya midye gibi su ürünlerini illegal yollarla dalarak avlayanlara idari para cezası uygulanıyor.

Ayrıca gemiler dâhil tüm av araçlarına ve yakaladıkları ürünlere el konularak, tekneler ve av araçları kamu kurumları veya bilimsel kuruluşlara bağışlanırken, bağışlanamayanlar ise imha ediliyor.

Su Ürünleri Kanunu ve mevzuatlarına aykırılıktan idari yaptırım uygulanarak el konulan ruhsatsız balıkçı gemisi, mülkiyetinin kamuya geçirilmesinden sonra Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığına bağış yoluyla devredildi.

Devir teslim töreninde Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Sahil Güvenlik Emniyet-4 Komutanı Mustafa Nizamoğlu ve beraberindekiler hazır bulundu.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, geminin Marmaraereğlisi ilçesinde denizcilik hizmetlerinde kullanılarak, ilçe turizmine katkı sağlayacağını belirterek İl Müdürümüze teşekkürlerini iletti.

"Denetimler devam edecek"

İl Müdürümüz sayın Oktay Öcal, Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri ve İl Müdürlüğü su ürünleri kontrol görevlileri tarafından yapılan denetimlerde, ruhsatsız avcılık yapan balıkçı gemisine uygulanan idari yaptırım çerçevesinde mülkiyeti kamuya geçirildikten sonra Marmaraereğlisi Belediyesine bağışlanan geminin tekrardan ülke ekonomisine kazandırıldığını, ruhsatsız teknelerle kaçak avcılığın cezalarının caydırıcı olduğunu, denetim faaliyetlerin aralıksız devam edeceğini belirterek, geminin Marmaraereğlisi Belediyesine hayırlı olması temennisiyle sözlerini noktaladı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar