19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5915
EURO34.7846
ALTIN2498.8

Resimleri üç boyutlu hale getirip hareketli tablolar yapıyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Resimleri üç boyutlu hale getirip hareketli tablolar yapıyorlar
Abone ol
SULTANDAĞI’NDA AÇILAN RESİM RÖLYEF KURSUNA KADINLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde ‘rölyef’ tekniği resimleri üç boyutlu hale getiren kadınların yaptıkları tablolar büyük ilgi görürken, kadınlar hem meslek öğreniyor hem de ev ekonomilerine destek sağlıyor.


Sultandağı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kursları devam ederken, kursların arasında en çok dikkat çeken ise resim rölyef kursu. 3 boyutlu şekillendirme, kabartma sanatı ve resimlere perspektif bakış açısı olarak adlandırılan rölyef, resimleri farklı boyutlarda keserek, şekillendirerek resim elde etme sanatı olarak adlandırılıyor. Rölyef kursuna özellikle kadınlar büyük ilgi gösteriyor.



"Pahalı bir kurstur"


Açılan kurs ve yürütülen çalışmalarla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Sultandağı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Musa Kır, kursun önce hobi olarak başladığını sonrasında ise kadınların kazanç kapısına dönüştüğünü kaydetti. Kır, “Aynı resimden 13-14 tanesini değişik açılarda keserek 3. boyut oluşturuyoruz. Resim genelde 2 boyuttur ama biz burada 3. boyutu oluşturarak bir kalınlık elde ediyoruz. Böylece resim canlı hale geliyor. Sultandağı için beklediğimden çok daha fazla. Aslında pahalı bir kurstur. Sadece çerçevesi 400 TL. Silikon, kağıt masrafını da katarsanız bir resim yaklaşık bin liraya mal oluyor. Buna tabi bir de emek veriyorsunuz. Sattıkları zamanda direkt karşılığını alıyorlar. Rölyef yaklaşık 5 yıllık bir uğraş. Hobi olarak başladı ama şu anda bir kazanç kapısı olarak devam ediyor” dedi.



"Yaklaşık 2 yıldır kurstayım"


Kursta eğitim alan kursiyerlerden Havva Gencer ise kursun kendileri için çok verimli olduğunu kaydederek şunları söyledi:


“Yaklaşık 2 yıldır kurstayım. Severek geliyorum. Daha önce istediğim bir çalışmaydı ama katılamadım. 2 aydır buradayım çok memnunum. Çok zevk alarak geliyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayram dönüşü çapraz ateşe alınan aileden anne ve kızı hayatını kaybettiÖnceki Haber

Bayram dönüşü çapraz ateşe alınan ailede...

Tatilciler dönüş yolundaSonraki Haber

Tatilciler dönüş yolunda

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar