28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3245
EURO35.1139
ALTIN2302.2

Prof. Dr. Aziz Sancar: “Aşı karşıtı olmak mantık dışı bir durum”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Aziz Sancar: “Aşı karşıtı olmak mantık dışı bir durum”
Abone ol
TÜBİTAK COVİD-19 TÜRKİYE PLATFORMU ÇATISI ALTINDA AŞI VE İLAÇ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI YÜRÜTEN HOCALARLA BİR ARAYA GELEN PROF. DR. AZİZ SANCAR, “AŞI KARŞITI OLMAK MANTIK DIŞI BİR TUTUM. KANUN ZORLAMASA BİLE AŞI OLMAK GEREK” DEDİ.

TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları yürüten hocalarla bir araya gelen Prof. Dr. Aziz Sancar, “Aşı karşıtı olmak mantık dışı bir tutum. Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek” dedi.


TEKNOFEST için TÜBİTAK’ın onur konuğu olarak Türkiye’ye gelen Prof. Dr. Aziz Sancar, TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu ile buluştu. Tarihi toplantıyı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medyadan paylaştığı videolu bir mesajla duyurdu.


TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin (MAM) konferans salonundaki toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Dr. Osman Okur, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitü Müdürü Burcu Özsoy, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü ve Covid-19 Türkiye Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Şaban Tekin katıldı.


Toplantıda platform bünyesinde faaliyet gösteren hocalardan İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Gül, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Akbulut ve Dr. Mehmet Altay Ünal, Bilkent Üniversite’nden Prof. Dr. İhsan Gürsel, ODTÜ’den Prof. Dr. Mayda Gürsel de hazır bulundu.


“Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” başlıklı toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Sancar, “Aşı çalışmalarının geldiği noktayı nasıl buluyorsunuz” sorusu üzerine, “Çok başarılı buldum. Bazılarından haberim vardı ama bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Gerçekten 3 yıl içinde harika işler başarmışlar ve iyi öğrenciler yetiştirmiş gerçekten çok beğendim” dedi.


Sancar, aşı karşıtlığı konusunda bir mesajının olup olmadığı sorusuna ilişkin “Ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü aşı karşıtı olmak bence mantık dışı bir tutum. Yani mantıklı değil. Aşı karşıtı olmak mantıklı bir tutum değil” ifadelerine yer verdi.


Sancar, görev yaptığı üniversitenin aşı olmayanları kabul etmediğini kaydederek “Türkiye kanunları zorluyor mu bilmiyorum. Ama kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar