19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3423
EURO35.1206
ALTIN2239.3

Polonya Başbakanı Morawiecki: Leopard 2 tanklarının maliyeti için AB'ye başvuracağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Polonya Başbakanı Morawiecki: Leopard 2 tanklarının maliyeti için AB'ye başvuracağız
Abone ol
POLONYA BAŞBAKANI MORAWİECKİ: "LEOPARD 2 TANKLARININ MALİYETİ İÇİN AB'YE BAŞVURACAĞIZ"

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki Ukrayna’ya göndermek için Almanya’ya resmi izin başvurusunda bulundukları Leopard 2 tankları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tankların maliyeti için AB’ye başvuracağız" dedi.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ukrayna’ya vermeyi planladıkları Alman yapımı 14 adet Leopard 2 tankları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tankların Ukrayna’ya transferinin maliyetini karşılaması için Avrupa Birliği’ne (AB) başvuruda bulunacaklarını belirten Morawiecki, "Bu, Avrupa Birliği’nin iyi niyet iradesinin bir testi olacak. AB bize bu maliyetleri ödemeli, umuyorum öyle de olur" şeklinde konuştu.

Almanya’ya Leopard 2 tankları için Polonya’nın resmi başvuru yaptığı hatırlatılan Morawiecki, başvurularına en kısa sürede olumlu yanıt almayı umduklarını da söyledi.

Polonya medyasında yer alan haberlere göre Polonya, Ukrayna’ya gönderdiği silahlar için bugüne kadar AB’ye 2 milyar euro fatura gönderdi. Ancak bürokrasinin ağır işlemesi nedeniyle Polonya AB’den yalnızca 30 milyon euro ödeme alabildi.

Ukrayna’nın beklediği Leopard 2 tankları

Alman Krauss-Maffei Wegmann firması yapımı olan ana muharebe tankı Leopard, ilk olarak 1979 yılında Alman ordusu tarafından kullanılmaya başlanmıştı.

Söz konusu tankın son versiyonu olan Leopard 2 tankları bugün Türkiye, Polonya, İspanya, Yunanistan, Danimarka, Norveç, İsveç, Finlandiya, İsviçre ve Avusturya tarafından kullanılıyor. Almanya’da üretilen tankların başka ülkelerde kullanılması için Almanya’nın onayı alınması gerekirken, Almanya Dışişleri Bakanı Anna Baerbock, Polonya’nın Ukrayna’ya Leopard 2 tankları yollamasını engellemeyeceklerini söylemişti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatsa OSB köprüsü son aşamaya geldiÖnceki Haber

Fatsa OSB köprüsü son aşamaya geldi

Şehit ateşi Hataya düştü, baba evine Türk bayrakları asıldıSonraki Haber

Şehit ateşi Hataya düştü, baba evine Tür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar