29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7

Pandemi döneminde işsiz kalan adamdan başarı dolu girişimcilik hikayesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pandemi döneminde işsiz kalan adamdan başarı dolu girişimcilik hikayesi
Abone ol
PANDEMİ DÖNEMİNDE İŞSİZ KALAN 54 YAŞINDAKİ BAYRAM KARAKURT, MEMLEKETİ OLAN AFYONKARAHİSAR'IN SANDIKLI İLÇESİNE DÖNÜP TARLASINDA KAVUN VE KARPUZ YETİŞTİRMEYE BAŞLADI. KARAKURT’UN EN BÜYÜK YARDIMCILARI İSE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OĞLUYLA BİRLİKTE AİLE ÜYELERİ OLDU.

Pandemi döneminde işsiz kalan 54 yaşındaki Bayram Karakurt, memleketi olan Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine dönüp tarlasında kavun ve karpuz yetiştirmeye başladı. Karakurt’un en büyük yardımcıları ise üniversite öğrencisi oğluyla birlikte aile üyeleri oldu.


Sandıklı ilçesi Ekinhisar köyünde yaşayan Bayram Karakurt, 10 yıl önce Antalya’da çalıştığı otelde pandemi sonrası geçtiğimiz yıl işten çıkarıldı. Kendine alternatif iş arayan Karakurt, geçen yıl memleketine dönüp, karpuz ve kavun yetiştirmeye karar verdi. Geçen yıl 9 dekar alana kavun karpuz ekip satan Bayram Karakurt bu yıl 16 dekar alana ekim yaptı. Satışlardan memnun olan Karakurt, “ “Turizm çalışanıydım. Pandemiden dolayı döndüm. Karpuz yetiştirmeye başladık. Alt yapımız zaten vardı. 10 yıl önce de yetiştiriyordum ama böyle profesyonel anlamda değildi. Geçen yıl tahminlerimizin üzerinde para kazandık. Allah bereket versin. Bu senede devam ettirelim dedik. Devam ettirdik. Bu sene kendimiz pazarladığımız için para kazanıyoruz” dedi.


Bayram Karakurt’un oğlu Yasin Karakurt, “Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinin de Sağlık Bilimleri 3’üncü sınıf öğrencisiyim. Yaz tatilinde babamın ektiği karpuzları toplamak ve pazarlamasında yardımcı oluyorum. Okul okumayı da karpuz yetiştirme olsun pazarlama olsun sevdiğim bir iş zaten bölümüm de pazarlama ve satış üzerine. Sevdiğim bir iş ve biz kaliteli yetiştirdiğimiz için satmasıda kolay oluyor” dedi.


Öte yandan, hasadı başlayan karpuzları toplayan Karakurt ailesi bir çok kente ürün gönderiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de yaralı leylek yavrusu tedaviye alındıÖnceki Haber

Osmaniye’de yaralı leylek yavrusu tedavi...

Rektör Çomaklı, İVEK yöneticileriyle bir araya geldiSonraki Haber

Rektör Çomaklı, İVEK yöneticileriyle bir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar