29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3726
EURO34.9703
ALTIN2325.6

(ÖZEL) Kendileri kadar ürünlerini de düşünüyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
(ÖZEL) Kendileri kadar ürünlerini de düşünüyorlar
Abone ol
PAZAR ESNAFI, ESKİŞEHİR’DE SON BİR HAFTADIR ETKİLİ OLAN SOĞUK HAVAYA KARŞI HEM MALLARINI KORUMAK HEM DE KENDİLERİNİ ISITMAK İÇİN SOBA KURDU.

Pazar esnafı, Eskişehir’de son bir haftadır etkili olan soğuk havaya karşı hem mallarını korumak hem de kendilerini ısıtmak için tezgâhları başında soba kurdu.


Eskişehir’de son haftalarda etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuklar pazarları da etkilemeye devam ediyor. Özellikle sebep ve akşam saatlerinde sıfırın altında 10-13 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı pazarcılara zor anlar yaşatıyor. Dondurucu soğuğa rağmen tezgâh açmak zorunda kalan esnaf, hem kendileri ve hem de ürünlerini korumak için önlem almaya çalışıyor.


Pazarcılar, ürünlerini ve kendilerini korumak adına soba ve teneke yakarak ısınmaya çalıştı. Ürünlerini korumak adına soba yakmaya mecbur olduklarını söyleyen Kadir Şahin, “Hem kendimiz ısınıyoruz hem de ürünlerimizin soğuktan donmasını önlüyoruz” dedi.



“Soğuklara dayanmak için soba yakmalıyız”


Uzun yıllardır Eskişehir’de pazarcılık yapan Mustafa İldeş, “Soba yakmaya çalışarak ısınıyoruz. Havalar çok soğuk ve maalesef mallarımız donuyor. Biz de mecburen soba yakıyoruz. Yani bu soğuklara dayanmak için soba yakmalıyız. Sobası olmayan arkadaşlarımız da teneke yakarak ısınmaya çalışıyorlar. İnsan sağlığı için zararlı olsa da ısınmalıyız. O yüzden yakmaya devam ediyoruz” diye belirtti.



“Sağlığımıza zararlı olmasına rağmen mecburuz”


Soğuk havanın çalışmak için kendilerini çok zorladığını dile getiren Kadir Şahin, “Pazarcı esnafı pazara kendi imkânlarıyla odun ve kömür getirerek sobasını yakıyor. Soğuk havalarda çalışmak bizim için çok zor. Ekmek aslanın değil artık çünkü aslan bile yok artık piyasada. Sağlığımıza zararlı olmasına rağmen soba yakarak ısınmak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.


Bir diğer pazar esnafı Yılmaz Arslan da, “Sobayla ısınıyoruz. Mamullerimiz donuyor. O yüzden sobamızı yakıyoruz. Sağlık açısından sıkıntı oluşturabiliyor, ama biz artık soba dumanına alışmışız. Sonuçta ateşi yaktığımızda illa dumanı çıkıyor” söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar