28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0

Özel bireyleri davul zurnayla askere uğurladılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özel bireyleri davul zurnayla askere uğurladılar
Abone ol
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BİR GÜNLÜK TEMSİLİ ASKERLİK YAPACAK 30 ENGELLİ GENÇ İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLEDİ. DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE KINASI YAKILAN ÖZEL BİREYLER, ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE GARNİZON KOMUTANLIĞI’NA UĞURLANIRKEN, AİLELERİ DE DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bir günlük temsili askerlik yapacak 30 engelli genç için belediye önünde tören düzenledi. Davul zurna eşliğinde kınası yakılan özel bireyler, alkışlar eşliğinde Garnizon Komutanlığına uğurlanırken, aileleri de duygu dolu anlar yaşadı.


Dünya Engelliler Haftası çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde 30 engelli genç için asker uğurlama töreni düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Fatin Iltar belediye çalışanları ve asker olacak gençlerin aileleri katıldı.



“Davul zurna eşliğinde uğurlandı”


Asker uğurlama töreni renkli görüntülere sahne oldu. Davul zurna eşliğinde, engelli gençlerin ellerine geleneklere uygun olarak asker kınası yakılırken duygu dolu anlar yaşandı. Kına yakılmasının ardından asker adayları ve aileleri davul, zurna eşliğinde halay çekti. Boyunlarına takılan al yazmalar ve Türk bayraklarıyla halay çekip, davul zurna eşliğinde oynayan engelli gençler vatani görevlerini yapacak olmanın mutluluğunu yaşadı. Anne ve babalar ise sevinç ve gururu bir arada yaşadı.



“Mutluluklarına ortak oluyoruz”


Genel Sekreter Yardımcısı Gürbüz, engelli bireylerin mutluluğuna ortak oldu. Askerlere zarf içinde cep harçlığı, ailelere de çiçek takdim eden Gürbüz, “Kınalı kuzularımızı bugün bir gün de olsa temsili olarak askere uğurluyoruz. Mutluluklarına ortak oluyoruz’ dedi.



“Garnizon Komutanlığına uğurlandılar”


Antalya 3’üncü Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda bir günlük temsili askerlik yapacak engelli gençler, törenin ardından davul zurna eşliğinde belediyenin araçlarıyla askerliğe uğurlandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Görme engellilere umut olan Mitat Ençin hayatı kaleme alındıÖnceki Haber

Görme engellilere umut olan Mitat Ençin...

Fırtına, badem ağacını kökünden söktüSonraki Haber

Fırtına, badem ağacını kökünden söktü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar