24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5725
EURO34.8689
ALTIN2434.5

Otobüs yolculuklarında yazılanlar kitaplaştırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otobüs yolculuklarında yazılanlar kitaplaştırıldı
Abone ol
Otobüs yolculukları sırasında yazılan  öykülerden  oluşan ve içerisinde 17 yazarın eserlerinin bulunduğu; “Otobüsün Penceresinden” isimli, Türkiye’nin yol öyküleri  kitabı  yayınlandı.

Otobüs yolculukları sırasında yazılan  öykülerden  oluşan ve içerisinde 17 yazarın eserlerinin bulunduğu; “Otobüsün Penceresinden” isimli, Türkiye’nin yol öyküleri  kitabı yayınlandı.

TEMSA tarafından anlamlı bir edebiyat projesi hayata geçirilirken, Sibel Oral’ın editörlüğünde hazırlanan, çağdaş Türk edebiyatının 17 yazarının bir otobüsün penceresinden öykülerle dünyaya baktığı "Otobüsün Penceresinden" adlı kitap raflardakini yerini aldı.

Kitabın satışından sağlanacak gelirin ise, TEMSA çalışanları tarafından kurulan Hayal Ortakları Derneği’ne bağışlanacağı vurgulandı.

Kitapta, farklı mekan ve zamanlarda geçen birbirinden özgün 17 yazarın birer öyküsü yer alırken, okuyucularını da Türkiye’nin değişik bölgelerindeki yollarda gezdiriyor.

Kitabın hazırlanması ile  değerlendirmede bulunan TEMSA Ceo’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, TEMSA’nın 55 yıldır Türk insanının hayatına dokunan çok güçlü bir marka olduğunu vurgularken, “TEMSA, Türk insanı için sadece bir otobüs üreticisi değil, bir yol arkadaşı.

Bu projenin çıkış noktası da aslında tam olarak bu. Hepimizin zihnine kazınmış bazı yol hikayeleri vardır. Biz bu projeyle bu yol hikayelerini, yaşadığımız keyifli anıları yeniden insanımıza hatırlatmak istedik.

Biz Türk insanı olarak gerçekten yol hikayelerini, yolculukları çok severiz. Her yolculukta da kendimizi biraz daha keşfederiz. ‘Otobüsün Penceresinden’ de bu yönüyle, bizi çok heyecanlandıran, mutlu eden bir proje” dedi.

KİTABIN GELİRİ TEMSA ÇALIŞANLARINA

Yayınlanan kitabın gelirlerinin TEMSA çalışanları tarafından kurulan Hayal Ortakları Derneği’ne bağışlanacağının altını çizen Tolga Kaan Doğancıoğlu;  “Geçtiğimiz yıl içinde Çukurova Üniversitesi’nden öğrencilerimizle birlikte TEMSA ART projemizi hayata geçirdik.


Bu projeyle, üretim süreçlerimizde ortaya çıkan toplam 1,5 tonluk sanayi atığı ve hurdayı, genç sanatçılarımıza teslim ettik. Ve onlar da bu malzemelerden 20’ye yakın sanat eseri tasarladılar.

Bunların bazılarını da düzenlediğimiz etkinlikte açık artırmak usulüyle satarak buradan elde ettiğimiz kaynağı, TEMSA çalışanları tarafından kurulan Hayal Ortakları Derneği’ne bağışladık ve köy okullarının renovasyonu için kullandık.

Aynı yaklaşımı, bu projemizde de ortaya koyuyoruz. Bu sayede, bir yandan bu kitap projesiyle topluma bir fayda sağlarken, sonrasında da bu gelirleri yine toplumsal kalkınmanın farklı bir amacı doğrultusunda kullanacağız.”dedi.

Kitabın editörlük görevini yapan Sibel Oral ise;  “Otobüs bizim yolculuk kültürümüzde köklü ve önemli bir yere sahip. Bu kültür hikâyeleriyle birlikte edebiyatımızın da esin kaynaklarından biri. Ben de TEMSA’nın katkılarıyla böyle bir kitabın editörü olduğum için, kapakta isimlerini gördüğünüz yazarlarımızla çalıştığım için çok mutluyum.

Evet, her yolculuk bir hikâye ve bu kitapta da tüm hikâyeler otobüste geçiyor. Sadece şehirler değil hikâyeler arası da giden bir otobüs. Ve bizler bu kitapla birlikte o otobüsün penceresinden baktık dünyaya. Otobüs yolculuğunun farklı kuşaklardan dahi birçok insan için ne kadar önemli olduğunu, hepimizin yolculuk hikâyelerine vurgun olduğunu, bir başkasının yolculuğuna edebiyatın gücüyle nasıl eşlik ettiğimizi gösterdi. Okurlar da yazarlarımızla birlikte yolculuk etti hem onların hem de kendi hikâyelerine. Bu birlikteliği sağlayan TEMSA'ya, kitaba katılan yazarlara ve bu yolculuğa ortak olan okurlarımıza çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Kitabın sayfalarında; Ahmet Ümit: O otobüs Anka Kuşu gibiydi.

Aslı Perker: Unutmuşum, yalandı. Ayşe Sarısayın: İlk otobüs yolculuğu: Yok ülkeye uzanan yol. Başar Başarır: Kaptan. Bedia Ceylan Güzelce: Otobüs ailem. Defne Suman: Karşılama. Doğu Yücel: Karadul ve Cadılar. 

Haydar Ergülen: 7 Otobüs anı.İsmail Güzelsoy: Dünyayı gönlümce olacak sandım. Mahir Ünsal Eriş: Şambala’da bir misafir. Mario Levi: Gece otobüsleri. Murat Yalçın: Gertrude’lar. Pelin Buzluk: Abla. Sibel Oral: Ay’dan bakınca dünya çok güzel. Şebnem İşigüzel: Yük. Şermin Yaşar: Başlatma şimdi ve  Yekta Kopan: Kazı kazan isimleri yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
23 yaşındaki Aslı Ecenin ölümden döndüğü kazanın iddianamesi hazırlandıÖnceki Haber

23 yaşındaki Aslı Ecenin ölümden döndüğü...

Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, hizmet kalitesini artırdıSonraki Haber

Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, hizm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar