24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.553
EURO34.8755
ALTIN2426.9

Osmaniye’nin ilk ulusal yayınevinin açılışı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’nin ilk ulusal yayınevinin açılışı yapıldı
Abone ol
Osmaniye merkezli olarak, ulusal alanda hizmet verecek olan “Mavi Kadın yayıncılık” düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

Osmaniye merkezli olarak, ulusal alanda hizmet verecek olan “Mavi Kadın yayıncılık” düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

Osmaniye merkez Alibeyli Mahallesi, Dr. Ahmet Alkan Caddesi, Çiçek İşhanı kat.7’de, Yazar Hilal Kahraman’ın Genel Yönetmenliğinde hizmet verecek olan “Mavi Kadın Yayıncılık” düzenlenen törenle açıldı.

Açılış,  Yarbaşı Belediye başkanı Mustafa Kaynar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun ve MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu’nun kurdeleyi kesmesi ile hizmete girdi.

Mavi Kadın Yayıncılık açılış törenine, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve edebiyatseverler katıldı.

Açılış töreninde konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, edebiyat alanında Osmaniye’deki yazarların eserlerini dünyaya tanıtabilme adına Mavi Kadın yayıncılığının önemine değinerek, hayırlı ve başarılı olması dileklerini bildirdi.

Mavi Kadın Yayıncılık Genel  Yönetmeni Hilal Kahraman ise, Osmaniye’nin ilk ve tek ulusal yayınevini açmaktan gurur duyduklarını vurgulayarak, henüz yeni olmalarına rağmen, Türkiye’nin bir çok ilinden kitaplarını yayınlatmak için başvurular olduğunu belirtti.

Kahraman, Ankara veya İstanbul gibi büyük kentlerdeki yayınevleri yerine Osmaniye merkezli Mavi Kadıncılık yayıncılığın seçilmesinin kent adına sevindirici olduğunu, böylesi bir hizmet sunmaktan da gurur duyduklarını kaydetti.

Türkiye’nin en genç, 9 yaşındaki öykü yazarı Hatice Feyza Didin’i açılışa katılanlarla tanıtan Kahraman; “Henüz İlkokul öğrencisi olan bu kızımız, aynı zamanda Türkiye’nin en genç öykü yazarı olarak, Osmaniye’mizin ve Mavi Kadın yayıncılığın da gururudur.  

Önümüzdeki günlerde ilk kitabını baskıdan alıp okurları ile buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşayacağız”diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, Hatice Feyza Didin’i kutlayarak, başarı dileklerinde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar