29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4

Osmaniyeli Prof. Dr. Gerek’in ismi Özbekistan’da yaşayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniyeli Prof. Dr. Gerek’in ismi Özbekistan’da yaşayacak
Abone ol
Osmaniyeli Prof. Dr.  Mustafa Gerek, Özbekistan’da  kurulmakta olan Askeri Tıp Akademisi’ne yaptığı katkılardan dolayı isminin verilmesi kararı alındığı belirtildi.

Osmaniyeli Prof. Dr.  Mustafa Gerek, Özbekistan’da  kurulmakta olan Askeri Tıp Akademisi’ne yaptığı katkılardan dolayı isminin verilmesi kararı alındığı belirtildi.

1963 Yılında Osmaniye’de dünyaya gelen Gerek, ilk, orta ve lise eğitimini Osmaniye’de tamamladı.

Gülhane Askeri Tıp Akademisinde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini tamamlayan Gerek, 2016 yılına kadar GATA’da çeşitli görevler aldı.

Milli Savunma Bakanlığı Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü olan hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa Gerek aynı zamanda 2016 yılından itibarende Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Rektör Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 

Tabip Tuğgeneral rütbesine sahip olan Prof. Dr. Gerek, Amerika KBB Baş Boyun Akademisi'nin en prestijli ödülü olarak kabul edilen "Başkanlık Onur Ödülü"ne de layık görülmüştü.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanlığı Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hava Tabip Tuğgeneral Prof. Dr. Mustafa Gerek’in  Özbekistan’da kurulmakta olan  Askeri Tıp Akademisine  verilecek olması, Osmaniye ve Türkiye adına onur verici olarak değerlendirildi.

Osmaniyeli Prof. Dr. Mustafa Gerek, 2009 yılı Eylül ayında, Amerikan Kulak Burun Boğaz Baş Boyun Cerrahisi Akademi’nin en prestijli ödülü olarak kabul edilen “Başkanlık Onur Ödülü”ne layık görülmüştü.

Prof. Dr. Gerek, Özbekistan’da kurulmakta olan Askeri Tıp Akademisine adının  verilmesi kararından sonra beraber olduğu heyetle birlikte akşam yemeği sırasında, kendisine  “Özbekistan Müdafa Vezirliği Nişanı” takdim edilmesinin onurunu yaşadığını söyledi.

Adının Askeri Tıp Akademisinde yaşatılması olayı ile ilgili olarak Prof. Dr. Gerek yaptığı açıklamada; “Özbekistan’da kurulmakta olan Askeri Tıp Akademisine adımın verileceğini bugün Taşkent’te yapılan törende öğrendim. Kendim ve ülkem adına onur duydum.

Bu ülkenin askeri sağlık sisteminin kurulmasına bir süredir yaptığım katkılara gösterilen bu alicenap davranış iyiliğin hala karşılık bulduğunu göstermesi bakımından çok değerli idi.

Özbek asker hekim, Özbekistan Savunma Bakanlığı ve Özbekistan Devletine çok teşekkür ederim. Adımı aileme, gelecek Türk nesline ve Özbek halkına hatıra bırakmak en büyük nişan ve onur olarak kimliğime eklenmiş bulunmaktadır.” dedi.

Bizde Medya gazetesi olarak hemşehrimizin ülkemiz adına onur verici başarılı çalışmalarından onur duyduğumuzu ve sağlık ve başarılarının devamını diliyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mahalleli kaldırma çıkan araçları önlemek için kendi dubasını yaptıÖnceki Haber

Mahalleli kaldırma çıkan araçları önleme...

Kale İçi Kültür Sanat Etkinlikleri sürüyorSonraki Haber

Kale İçi Kültür Sanat Etkinlikleri sürüy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar