28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8

Osmaniye'de Selden etkilenen sanayi sitesindeki işyerlerinde çamur temizliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Selden etkilenen sanayi sitesindeki işyerlerinde çamur temizliği
Abone ol
Osmaniye’de dün akşam etkili olan sağanak sonrasında oluşan sel suları en çok küçük sanayi sitesini etkiledi.

Osmaniye’de dün akşam etkili olan sağanak sonrasında oluşan sel suları en çok küçük sanayi sitesini etkiledi.

Gece boyunca çalıştıklarını söyleyen esnaflar, sabahın erken saatlerinden itibaren işyerlerindeki çamurları temizleyip, su tahliyesi çalışması yaptı.

Paspaslarla çamur çekilirken, suyla dolan kanallar ise kovalarla boşaltı. Oto döşemecilik işi ile uğraşan Mehmet Coşkun, çok sayıda esnafın büyük zararının olduğunu belirterek, “Bu bölgede daha önce olmuştu, beşinci oldu ama bu çok hızlı geldi. Aşırı hızlı oldu. Arabaları hiç birini kıpırdatamadık, müşterilerimizin arabaları suya gömüldü.” Dedi.

Kentte dün akşam saat 18.30 sularında başlayan ve etkisini arttırarak devam eden sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle Küçük Sanayi Sitesi'nde su baskını yaşandı.

Oto tamiri üzerine hizmet veren sanayi sitesinde çok sayıda iş yeri, su baskınında zarar gördü. İş yerlerinin önünde ve içinde bulunan onlarca araç ise suya gömüldü. Devlet Bahçeli Alt Geçidi de su baskını nedeniyle bir süre trafiğe kapandı.

215 adet ev, işyeri, ahır ve alt geçitte su baskını ihbarı alındığını belirten İl AFAD Müdürü Serhat Bulut, söz konusu yağışlardan dolayı can kaybı ve yaralı olmadığını duyurdu.

ESNAFLAR İŞYERLERİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTI

Yağışın en çok etkilediği küçük sanayi sitesindeki işyerlerinde esnaf sabahın erken saatlerinde temizlik ve su tahliyesi çalışması yaptı. Araçları suya gömülen sürücüler de yine kapı ve kaputları açarak temizlik yaptı.

Akşam yaşananları anlatan bir esnaf, dükkanların içerisinin suyla dolu olduğunu belirterek, “Bu yollar kazınırken bu rögar kapaklarını büyük yapın dedik. Burada bir çok esnaf dükkan etkilendi, yazık değil mi buna bir çözüm bulunmalı” dedi.

“DAHA ÖNCE DE YAŞADIK AMA BU ÇOK HIZLI OLDU”

Oto döşemecilik işi ile uğraşan esnaf Mehmet Coşkun ise yaşananları şöyle anlattı: “Akşam şimşeklerin çakmasının ardından başlayan dolu yağışından arabaları kurtardık. Sert bir dolu düştü. Derler ya, doludan kaçarken yağmura yakalandık.

Arabalarımızı bir yere çekemedik. İşyerlerimizi zor kurtardık. Ama kurtaramayan, çok zararı olan esnaf arkadaşlarım da çok. Maddi manevi çok zararımız oldu. Arabalarımızın hepsi göğüs kısmına kadar, torpidolarına kadar suyla doldu.

Azından kırk arabayı hiç çekemedik. Nasıl oldu anlayamadık, basiretimiz bağlandı hiçbir aracımızı çekemedik. Oluyordu, bu beşinci oldu ama bu çok hızlı geldi.

Aşırı hızlı oldu. O nedenle kendimizi mümkün değil toparlayamadık. Arabaları hiç kıpırdatamadık, müşterilerimizin arabaları suya gömüldü. Yetkililer bizimle ilgilenirlerse memnun oluruz” dedi.

Diğer yandan Mimar Sinan Mahallesi’ndeki bir metruk binanın ise çatısı ise yağmur ve rüzgarın etkisiyle çöktü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Birbirine ateş eden şahıslar yakalandıÖnceki Haber

Birbirine ateş eden şahıslar yakalandı

Şanlıurfa’dan gelen öğrenciler, Vali Erdinç Yılmaz’ı ziyaret ettiSonraki Haber

Şanlıurfa’dan gelen öğrenciler, Vali Erd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar