30 Haziran, 2024, Pazar
DOLAR32.8826
EURO35.1821
ALTIN2450.3
Yusuf Cinkara Otomotiv

Osmaniye'de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Artıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Artıyor
Abone ol
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kamu Binalarında Enerji Verimliliği (KABEV) Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarını inceledi.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kamu Binalarında Enerji Verimliliği (KABEV) Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarını inceledi.

Ziyaretlerde, Valilik Kompleksi ve Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu'nda yürütülen enerji verimliliği çalışmaları yerinde değerlendirildi.

Vali Yılmaz'a incelemeleri sırasında, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Namık Güver, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Daire Başkanı Esra Turan Tombak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Şube Müdürü Dilaver Çığır, Kredi Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Haluk Tayyip Yetim, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi ve Valilik İdari Hizmetler Şube Müdürü Melahat Çelik de eşlik etti.

İlk olarak Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret eden Vali Yılmaz’a, burada yürütülen enerji verimliliği çalışmaları hakkında detaylı bilgi verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Daire Başkanı Esra Turan Tombak, bina yalıtım uygulamaları, pencere revizyonları, ısıtma-soğutma sistemleri renovasyonları, kazanların yenilenmesi, solar termal kollektör sistemlerinin iyileştirilmesi, aydınlatma sistemlerinin uygun LED armatörlerle değiştirilmesi, fotovoltaik panel kurulumu, bina otomasyon sistemi ve enerji yönetim sisteminin kurulması gibi konular hakkında sunum yaptı.

Vali Yılmaz ve beraberindeki heyet, daha sonra yurt binası ve Valilik Binası otoparkında kurulan güneş enerjisi sistemlerini inceledi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Hem Valiliğimizin çatısında hem otoparkında ayrıca Kız Öğrenci Yurdumuzun çatısında güneş enerjisi sistemi kuruldu.

Elektriğin yüzde 65’ini ücretsiz sağlıyoruz, bu enerjinin sağlanmış olması ciddi anlamda bize tasarruf ve katkı sağlamaktadır.

Ayrıca yapılan çalışma otoparkımıza estetik bir görüntü kazandırdı, araçlarımızı dolu, yağmur ve güneşten koruyor.

Osmaniye’mize bu güzel çalışmayı kazandıran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ve personellerine teşekkür ediyoruz.

Temiz bir enerji kullanıyoruz, ilimiz açısından kıymetli.

Güneşin bol olduğu Çukurova’dayız ve güneşten azami şekilde yararlanıyoruz.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursada para için husumetlisini başından vuran şüpheli adliyeye sevk edildiÖnceki Haber

Bursada para için husumetlisini başından...

Kayseride iğrenç olay: Kar maskeli sapık zihinsel engelli kadına cinsel saldırıda bulunduSonraki Haber

Kayseride iğrenç olay: Kar maskeli sapık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar