29 Haziran, 2024, Cumartesi
DOLAR32.8826
EURO35.1821
ALTIN2450.3
Yusuf Cinkara Otomotiv

Osmaniye'de Engelli bireylerin gösterileri ilgiyle izlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Engelli bireylerin gösterileri ilgiyle izlendi
Abone ol
Osmaniye’de “Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında engelli bireyler tarafından hazırlanan gösteriler ilgiyle izlendi.

Osmaniye’de “Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında engelli bireyler tarafından hazırlanan gösteriler ilgiyle izlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür, Sanat ve Kongre Merkezinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Osmaniye Belediyesi ve Osmaniye Engelliler Platformu’nun katkılarıyla hazırlanan program öncesinde engelli öğrencilerin el emeği ürünleri ve resimlerinden oluşan sergiyi gezdiler.



Vali Erdinç Yılmaz, Sergide emeği olan tüm çocukları ve öğretmenlerini tebrik etti.

Devamında ise Yavuz Selim İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri işaret dili ile İstiklal Marşına eşlik ettiler.

Osmaniye Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Kürşat Seyidoğlu, engellilik kavramının artık görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı ile ilgili olmadığını belirterek, “Birçok yerde duyduğumuz gibi asıl engel yüreklerde de değildir.

Hem Ülkemizde hem de dünyada artık engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu kabul görmüştür. Yani engelli bir birey, bir yerden bir yere rampa veya asansör olmadığı için gidemiyorsa, sokakta kaldırım erişilebilir için hareket edemiyorsa, toplu taşıma araçları uygun olmadığı için kullanamıyorsa, araçları için ayrılmış otoparklara başka araçlar park ediyorsa işe girmek istediğinde reddediliyorsa, insanların “sen bunu yapamazsın” cümlelerine maruz kalıyorsa, işte asıl engel buradadır. Asıl engel, hayatın her alanının erişilebilir olarak düzenlenmemesi ve “sen bunu yapamazsın” şeklinde ortaya çıkan önyargılardır.” Açılış konuşmasının ardından, Osmaniye Özel Eğitim Meslek Okulu’nun tanıtım videosu gösterildi.



Program, Osmaniye Özel Eğitim Meslek Okulu 9. sınıf öğrencisi Azra Çetinkurt’un okuduğu şiirle devam etti. Osmaniye Özel Eğitim Meslek Okulu Halk Oyunları Ekibinin gösterilerini sergilemelerinin ardından Osmaniye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü öğrencileri dans gösterilerini sergiledi.

Programda konuşan öğrenci velisi Fatma Benli, “Özel ailelerden biri de biziz. Ben, akranlarına göre yetersizliği olan çocuğa sahip aileleri özel aile olarak görüyorum. Benim de Saliha adında Down Sendromlu bir kızım var. Şu an 18 yaşını bitirecek Maşallah genç, güzel bir kız oldu. Saliha benim ilk çocuğum.”dedi.



Osmaniye Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin Bayrak gösterisi ile devam eden programda Osmaniye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü öğrencileri halk oyunları gösterilerini sundular.



Osmaniye Özel Eğitim Meslek Okulu Korosu tarafından seslendirilen şarkılarla süren programın son bölümünde, “Sevgi Varsa Engel Yok” sloganıyla düzenlenen resim yarışması ve spor müsabakalarında dereye giren öğrencilere Vali Erdinç Yılmaz tarafından ödülleri verildi. Vali Yılmaz, öğrencilerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

​​​​​​​

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rumlar, atalarının yaşadığı toprakları gezdiÖnceki Haber

Rumlar, atalarının yaşadığı toprakları g...

Samsunda tarihi niteliğinde olduğu değerlendirilen İncil ve metal sanduka ele geçtiSonraki Haber

Samsunda tarihi niteliğinde olduğu değer...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar