20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmaniye'de Drone ile aranıp bulunan Puhu kuşu, tedavi altın alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Drone ile aranıp bulunan Puhu kuşu, tedavi altın alındı
Abone ol
Osmaniye’de Kırmıtlı Kuş Cenneti havzasında uçamadığı fark edilip gözden kaybolan Puhu Kuşu, drone ile havadan arama yapan doğaseverlerin uzun uğraşları sonucu bulunup, tedavi altına alındı.

Osmaniye’de Kırmıtlı Kuş Cenneti havzasında uçamadığı fark edilip gözden kaybolan Puhu Kuşu, drone ile havadan arama yapan doğaseverlerin uzun uğraşları sonucu bulunup, tedavi altına alındı.

Aç ve susuz bir şekilde 4 metreyi geçen sazlıkların arasında alınan kuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Veteriner hekim tarafından muayene edilen ve herhangi bir yarası bulunmayan kuşun, iyileşmesinin ardından doğaya tekrar bırakılacağı öğrenildi.

SAZLIKLARIN ARASINDA BULUNDU

Kırmıtlı Kuş Cennetinde çektiği kuş ve doğa fotoğraflarıyla bilinen Kırmıtlı Eski Belediye Başkanı Ali Murtaza Doğan tarafından yaklaşık 3 gün önce Puhu kuşu bulundu.



Hareket edemeyen kuş bir süre sonra sazlıkların arasına kaçarak ortadan kayboldu. Durumun sosyal medyada yayılmasıyla bölgeye Adana’dan doğa dostu karı koca gelerek kaybolan kuşu birlikte aramaya başladı.

Sazlıklar arasında kaybolan Puhu kuşunun bulunması için drone da kullanıldı. Sazlıkların 4 metreyi geçmesi nedeniyle doğaseverler arama çalışmalarına devam etti.  

Arama çalışmalarına bölgeyi yakından tanıyan Ali Murtaza Doğan, kuşu, bitkin bir halde sazlıklar arasında buldu.

‘SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE BULDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUM’

Aç ve susuz kaldığı için bitkin görülen kuşa hemen doğaseverler tarafından şekerli su verildi.  

Kuşun bulunması nedeniyle büyük bir mutluluk yaşayan Doğa fotoğrafçısı Ali Murtaza Doğan ise “Gerçekten çok mutluyum. Umudum çok fazla yoktu. Çünkü ilk gördüğümüzde kuş yaralı gibiydi uçamıyordu.



Aç ve susuzluktan, birde bölgedeki başka vahşi hayvanlar tarafından ölmüş olabileceğini düşündük. Ama sağ olsun Adana’dan gelen öğretmen arkadaşlarımızla kuşumuzu sazlıklar arasında sağ salim bulduk”  dedi.

TEDAVİSİNİN ARINDAN DOĞAYA BIRAKILACAK

Kuşun görünen herhangi bir yerinde yara ya da saçma izi olmadığını aktaran Doğan, “Bu kuşlar doğada ender bulunan kuşlar. Ben de ilk defa böyle yakından tanık oluyorum.” dedi.

Doğan, buldukları Puhu kuşunu kendi özel arabasıyla Doğa Koruma ve Milli parklar Müdürlüğü ekiplerine götürerek teslim etti.  

Burada veteriner hekim tarafından kuşun ilk tedavisi yapıldıktan sonra bir süre müşahede altında tutulup herhangi bir sağlık problemi olmadığı tespit edildikten sonra yaşadığı bölgeye götürülerek bırakılacağı kaydedildi.

Kuşun tedavisi ile ilgili DKMP Osmaniye Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi: “Osmaniye İli Kastabala Sulak Alanı sınırlarında duyarlı vatandaşımız Ali Murtaza Doğan tarafından bitkin halde bulunan ve uzun zamandır (yaklaşık 20 yıl) gözlemlenmeyen Puhu, Şube Müdürlüğümüzce teslim alındı. Yaban Hayvanı Acil İlk Müdahale Merkezinde bakıma alınan kuş, en kısa sürede doğaya geri bırakılması planlanmaktadır.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Müdürü Gümüş: ”2022de çiftçimize 756 milyon TL destek verdik”Önceki Haber

İl Müdürü Gümüş: ”2022de çiftçimize 756...

Ünyede öğretmenlere tatlı hediyeSonraki Haber

Ünyede öğretmenlere tatlı hediye

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar