30 Haziran, 2024, Pazar
DOLAR32.8826
EURO35.1821
ALTIN2450.3
Yusuf Cinkara Otomotiv

Osmaniye'de Deprem Konutları İçin Borçlandırma Süreci Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Deprem Konutları İçin Borçlandırma Süreci Başladı
Abone ol
Osmaniye Valiliğinden yapılan açıklamada, 6 Şubat Depremlerinden etkilenen 11 ildeki hak sahiplerinin konut borçlandırma işlemlerinin başladığı açıklandı.

Osmaniye Valiliğinden yapılan açıklamada, 6 Şubat Depremlerinden etkilenen 11 ildeki hak sahiplerinin konut borçlandırma işlemlerinin başladığı açıklandı.

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem afetlerinden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis illerinde hak sahibi kabul edilen vatandaşların konut borçlandırma işlemleri başlıyor.

Osmaniye Valiliğinden yapılan açıklamada, noter kurası sonucunda kendilerine konut çıkan hak sahiplerinin borçlandırma işlemleri, 12 Haziran 2024 - 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu işlemler, 7269 sayılı Kanunun 40. maddesi kapsamında yapılacak olup, hak sahiplerine yerel basın, internet, SMS ve tebligat gibi yollarla bilgilendirme yapılacak ve 60 günlük yasal süre hatırlatılacaktır.

Borçlandırma işlemleri ve şartlarının; Konut Kredisi için, İhale ve emanet usulü ile yeni konut yapılacaklar veya Evini Yapana Yardım yöntemine göre konut yapılacaklara 20 yıl vadeli ve faizsiz konut kredisi açılacaktır.

Orta Hasarlı Konutlar: Onarım yardımı yapılacak orta hasarlı konutlar için 10 yıl vadeli ve faizsiz kredi verilecektir.

Yeni İşyeri: Yeni işyeri yapacak olanlar için kredi, yıllık %4 faizli ve 10 yıl vadeli olarak verilecektir.

Reşit Olmayan Hak Sahipleri: Mülk sahibi ebeveynleri vefat etmiş, reşit olmayan kişiler için borçlandırma işlemleri velileri veya vasileri tarafından yapılabilecektir.

Hak sahiplerine konut teslimi için tebligat yapılacak ve borçlandırma senedine imza atmayanlara konut teslim edilmeyecektir.

60 günlük yasal süre içinde borçlandırma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hak sahiplikleri iptal edilecektir.

Bu kapsamda, borçlandırma işlemlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla ilgili il ve ilçelerde yeterli sayıda borçlandırma senedi bulundurulacak ve banka ile AFAD personeli görevlendirilecektir.

AFAD, hak sahibi vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için tüm işlemleri titizlikle takip edecek ve gerekli bilgilendirmeleri zamanında yapacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ziftte mahsur kalan 2 yavru köpeği itfaiye kurtardıÖnceki Haber

Ziftte mahsur kalan 2 yavru köpeği itfai...

Küçükçekmecede sokakta yürüyen genç silahlı saldırıda ağır yaralandıSonraki Haber

Küçükçekmecede sokakta yürüyen genç sila...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar