03 Temmuz, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5338
EURO35.1439
ALTIN2464.0
Yusuf Cinkara Otomotiv

Osmaniye Nisan’da yıllık bazda, fiyatlar yüzde 73,87 artış gösterdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Nisan’da yıllık bazda, fiyatlar yüzde 73,87 artış gösterdi
Abone ol
Türkiye’de Nisan ayında yıllık bazda fiyatların en fazla artış gösterdiği bölge olarak, yüzde 80,47 ile “Kastamonu, Çankırı ve Sinop” illeri olarak belirlendi.

Türkiye’de Nisan ayında yıllık bazda fiyatların en fazla artış gösterdiği bölge olarak, yüzde 80,47 ile “Kastamonu, Çankırı ve Sinop” illeri olarak belirlendi.

Osmaniye ili olarak geçtiğimiz Nisan ayında yıllık bazda fiyatların artış oranı ise yüzde 73,87 olarak açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Nisan ayında  Bölge Birim sınıflaması, 2’nci düzeyde bulunan 26 bölge içerisinde aylık bazda yüksek fiyat artışı en yüksek olarak yüzde 8,31 ile “Van, Muş, Bitlis ve Hakkari”  illerinde yaşandı.

12 aylık ortalamalara göre, en yüksek artışın yüzde 78,74 ile “Trabzon, Ordu, Giresin, Rize, Artvin ve Gümüşhane” illerinde gerçekleştiği kaydedildi.

EN DÜŞÜK FİYAT ARTIŞI İSTANBUL’DA YAŞANDI

TÜİK verilerine göre, İstanbul’da Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 7,48, yıllık bazda ise bir önceki yılın alnı alına göre  yüzde 63,49 oranında artış yaşandı.

OSMANİYE, BAZI İLLERİN ÖNÜNE GEÇTİ

Aylık ve yıllık bazda fiyat artışlarında Osmaniye ili olarak bazı illerin önüne geçtiği görüldü.

Açıklanan TÜİK verileri rakamlarının yüzdelik oranları incelendiğinde; Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde Mart ayına göre, Nisan ayında  fiyat artışlarında yüzde 7,48 oranında, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 73,87 oranında artış yaşandı.

OSMANİYE’NİN GERİSİNDE KALANLAR

Yıllık bazda fiyat artışları ile ilgili resmi rakamların incelendiğinde, Osmaniye ilinin altında kalanlar illeri de araştırdık.

Yıllık bazda Bölge illerimizden; Adana ve Mersin illeri yüzde  72,35 oranında. Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illeri yüzde 73,59 oranında.  

Ankara yüzde 71,05. Konya ve Karaman yüzde 71,16.  Mardin, Batman ve Şırnak illeri yüzde 71,78. Bursa, Eskişehir ve Bilecik illeri yüzde  68,22 oranlarında artış yaşandığı kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersin’de terör örgütü operasyonunda yakalanan 12 zanlıdan 3’ü tutuklandıÖnceki Haber

Mersin’de terör örgütü operasyonunda yak...

KESOB Başkanlığına Memiler yeniden seçildiSonraki Haber

KESOB Başkanlığına Memiler yeniden seçil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar