02 Temmuz, 2024, Salı
DOLAR32.7004
EURO35.1297
ALTIN2443.7
Yusuf Cinkara Otomotiv

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Tanıtım Günleri Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Tanıtım Günleri Gerçekleştirildi
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), üniversite tercihi yapacak öğrencilere rehberlik etmek ve üniversite hakkında bilgi vermek amacıyla 1-3 Ağustos 2023 tarihleri arasında Osmaniye Park 328 AVM’de tanıtım günleri düzenledi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), üniversite tercihi yapacak öğrencilere rehberlik etmek ve üniversite hakkında bilgi vermek amacıyla 1-3 Ağustos 2023 tarihleri arasında Osmaniye Park 328 AVM’de tanıtım günleri düzenledi.

Tanıtım Günleri kapsamında aday öğrencilere, tercih süreçlerinde rehberlik etme amacı taşıyan etkinlikte OKÜ bünyesinde yer alan fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları ile bölümlerin yanı sıra üniversitenin yerleşkeleri, teknolojik altyapısı, öğrenci değişim programları, sosyal imkanları, spor tesisleri ve yurt olanakları hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Eğitim olanaklarının yanı sıra spor imkanlarıyla, düzenlediği sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklerle ayrıcalıklı bir üniversite ve kampüs hayatı sunan üniversitenin, öğrencilerin ilgi alanlarına göre kendilerini geliştirebilmelerine de fırsat verdiğini belirten görevliler, OKÜ'de çeşitli faaliyet alanlarında faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri hakkında da adaylara bilgiler verdi. 

Öğrenci Kulüpleri ve Toplulukları

"OKÜ öğrenci kulüpleriyle paylaş, öğren, yaratıcılığını keşfet, hedeflerine ulaş!" sloganıyla öğrenci kulüpleri ve topluluklarına verdiği önemi vurgulayan OKÜ, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 50'nin üzerinde aktif öğrenci kulübü bulunuyor.

Sosyal, kültürel, sosyal sorumluluk, teknoloji, kariyer, bilim ve sanat gibi çeşitli alanlarda aktif faaliyet gösteren OKÜ öğrenci kulüplerinde, 7 binden fazla OKÜ'lü sosyalleşme ve kendini geliştirme fırsatına sahip oluyor.

Zengin bir etkinlik potansiyeline sahip OKÜ öğrenci kulüplerinde yıl boyunca söyleşiler, konserler, tiyatro oyunları, imza günleri, spor organizasyonları, şenlikler, sergiler, bilim konferansları, teknik ve kültürel geziler düzenleniyor.

OKÜ Akademik Birimleri, Bölümleri ve Programları

Bünyesinde 8 fakülte, 2 enstitü, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 9 uygulama ve araştırma merkezi bulunan OKÜ'de, eğitim-öğretim alanında niteliğini geliştirmeye ve kapasitesini artırmaya devam ediyor. 157 bölüm ve programı bulunan üniversitede, yeni açılacak programlar ile 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde ilk defa öğrenci alacak programlar ve bölümlerin bilgisi aşağıda yer almaktadır:

Osmaniye Meslek Yüksekokulu

Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı (30 Kontenjan)

Medya ve İletişim Programı (30 Kontenjan) Kadirli Meslek Yüksekokulu

Aşçılık Programı (30 Kontenjan) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Spor Yöneticiliği Bölümü (30 kontenjan) Sağlık Bilimleri Fakültesi

Çocuk Gelişimi Bölümü (30 Kontenjan)

Gerontoloji Bölümü (30 Kontenjan)

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü (30 Kontenjan) Mühendislik Fakültesi

İnşaat Mühendisliği Bölümü (30 Kontenjan) Fen-Edebiyat Fakültesi

Fizik Bölümü (20 Kontenjan)

Kimya Bölümü (20 Kontenjan)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta hasar gören yollar onarılıyorÖnceki Haber

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta...

Hırsızların hedefi bu defa piknikçiler olduSonraki Haber

Hırsızların hedefi bu defa piknikçiler o...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar