24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5195
EURO34.7785
ALTIN2421.7

Osmaniye Belediyesi, Yaşar Kemal’i doğduğu kentte yaşatacak mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Belediyesi, Yaşar Kemal’i doğduğu kentte yaşatacak mı?
Abone ol
Dünya ülkelerinin sahiplendiği, Osmaniye-Hemite Köyü doğumlu hemşehrimize sahip çıkılamazken, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında Yaşar Kemal isimleri yaşatılmaya çalışılıyor.

Dünya ülkelerinin sahiplendiği, Osmaniye-Hemite Köyü doğumlu hemşehrimize sahip çıkılamazken, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında Yaşar Kemal isimleri yaşatılmaya çalışılıyor.

Ünlü edebiyatçı, Türkiye’nin “Noel Edebiyat ödülüne” uygun görülen, Osmaniye’nin merkez Hemite Köyü doğumlu Yaşar Kemal’in isminin doğduğu kentte yaşatılması kültür ve sanat insanları tarafından bekleniyor.

Yaşar Kemal’in sağlığında, Osmaniye Valiliği ve Osmaniye Belediyesi organizasyonu ile etkinlik düzenlenirken, aramızdan ayrılışının ardından dünyaca ünlü hemşehrimizin isminin yaşatılması için yerel yönetimlerin herhangi bir çaba göstermedikleri tepkilere neden oluyor.

BELEDİYE BAŞKANI KADİR KARA’YA ÖNERİMİZDİR!

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Bardak, Belediye Başkanı Kadir Kara’nın istekleri doğrultusunda verdikleri dilekçeyi anımsatarak; “Dünyaca ünlü bir edebiyatçı ile Osmaniye olarak gurur duyarken, hatta öldüğünde İstanbul’da cenaze namazına bile gittiğini söylediğiniz Yaşar Kemal’in şu anda isminin yaşatılması için önemli bir yapıtınızın bulunmaması kültür ve sanat adına edebiyatçıları üzmektedir. Kent Müzesi’ndeki kullanılmayan bir kütüphane’ye okunmayacak şekilde “Yaşar Kemal” isminin yazılmasını ziyaretçiler görememektedir.”dedi.

OSMANİYE’DE KULLANILABİLİR KÜLTÜR MERKEZİNE GEREKSİNİM VAR!

Osmaniye kent merkezinde vatandaşların rahatlıkla ulaşabileceği kültür Merkezine gereksinimleri olduğunu vurgulayan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “Kent merkezinde park olmaktan çıkarılmış ve beton yığını haline gelen Karaoğlanoğlu Parkı yanında bulunan, Atatürk Ortaokulu binasının yıkılmasının ardından geçen yıllarda yenisinin yapılamamış olması değerlendirilmelidir.

Bu arsa üzerine yapılacak olan Kültür ve Sanat Merkezi binası, park ile birlikte Kent Müzesi’ni de  kapsayacak şekilde  ziyaretçilerinde yoğunluk olacaktır.  

Atatürk Ortaokulu binası şehir içinde kalmış olması, bununla birlikte parkın genişleyerek buraya yapılacak olan Kültür ve Sanat Merkezi binasının kente farklı görünüm getireceğini düşünüyoruz.

Tiyatro, konferans ve sergi salonu, Açık hava gösteri salonu, toplantı salonu, kütüphane ve benzeri yerlerin bulunabileceği şekilde düzenlenen bir binanın yapılarak, buraya da “Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Merkezi” isminin verilmesini beklemekteyiz.

Osmaniye’nin ve Türkiye’nin gururu Yaşar Kemal için yapılacak olan bu Kültür ve Sanat Merkezi’ne katkı  sağlayacağını ve Osmaniye Belediyesi bütçesinden fazla masraf çıkmayacağını düşünüyorum. Yeter ki, Belediye Başkanı Kadir Kara, Meclis üyeleri ve Valilik onayından geçsin!... Bekliyoruz!...”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ortacada 55 çocuğa bisiklet hediye edildiÖnceki Haber

Ortacada 55 çocuğa bisiklet hediye edild...

2022 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 900 bin düğün yapılarak, tüm yılların düğün rekoru kırıldıSonraki Haber

2022 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 900 b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar