29 Haziran, 2024, Cumartesi
DOLAR32.8826
EURO35.1821
ALTIN2450.3
Yusuf Cinkara Otomotiv

OKÜ Rektörü, Türkiye ve Dünya Gündemini Değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Rektörü, Türkiye ve Dünya Gündemini Değerlendirdi
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, özel bir TV kanalına konuk olarak gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, özel bir TV kanalına konuk olarak gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Rektör Uzun, ülke siyaseti üzerinden yapılan algı çalışmalarına ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cumhur ittifakının önemine ilişkin yaptığı açıklamalara değindi.

Programın devamında Diyarbakır ve Mardin’deki anız yangınları hakkında da konuşan Rektör Uzun, yangında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi.

Yangın sonrasında bazı çevrelerde ve basın yayın organlarında manipülatif haberlerin yer aldığını belirten Uzun, " Öncelikle bu yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Tabii ki çok üzücü bir olay. Olaydan sonra, bazı çevrelerde ve basın yayın organlarında manipülatif haberler de yer aldı veya paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Özellikle burada ayrıştırıcı bir dil kullanılarak birtakım söylemler ortaya çıktı. Burada bu söylemleri ifade edenlerin kimliği de tabii ki önemli.

Bunlar, bir felaket haberi üzerinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ayrıştırmaya, onları herhangi bir biçimde farklı bir algıya doğru götürmeye yönelik eylemler.

Hepimiz basın-yayın organlarında da izledik, orada Sayın Vali, felaketin ilk anlarından itibaren yangınla mücadeleyi kontrol etti.

Devlete ait birimlerle birlikte fedakarca bir mücadele yürüttü. Orada, köyde yaşayan vatandaşlar Sayın Vali’yi savunan tepkide bulundular.

Bu da gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman, her yerde özellikle bütün afetlerde milletin yanında yer alıyor.

Biz bunu 6 Şubat depreminde de gördük.

Biz, burada deprem bölgesinde yaşıyoruz ve o zamanları da yaşadık.

Burada bütün devlet birimleri, her türlü imkanla vatandaşımızın yanında oldu ve yanında olmaya da devam ediyor." dedi.

Rektör Uzun, Türkiye’nin etnik kimliği ve milli birliğin önemine de vurgu yaptı. "Burada hepimizi birbirimize bağlayan şey, aynı topraklar üzerinde yaşıyor olmak ve Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmak.

Yani bir vatandaşlık çatısı altında yaşıyoruz. Bu da milli hislerde, milli duygularda bir ve beraber olmayı ifade ediyor," ifadelerini kullandı.

Dış siyaset gündeminde 3. Dünya Savaşı iddiaları hakkında soruları cevaplayan Uzun, "3. Dünya Savaşı çıkacağına yönelik birtakım beklentiler veya öngörüler var. Bir tarafta kuzeyde Rusya-Ukrayna Savaşı kronikleşmiş bir hale geldi.

Bu çatışma aynı zamanda bir NATO-Rusya çatışması, bir Doğu-Batı çatışması biçimine de girdi. Ukrayna’yı sürekli batı NATO ülkeleri lojistik anlamda desteklerken, Rusya da ABD ve müttefikleriyle savaştığını birçok kere ortaya koydu," dedi.

Türkiye’nin hemen yanı başında YPG terör örgütünün ABD tarafından lojistik anlamda desteklendiğini belirten Rektör Uzun, "Bu yapı kendi ismini SDG olarak değiştirdi, daha kabul edilebilir bir isim koydular ama aynı yapıları devam ediyor.

Burada düzenli ordu kurma gayretlerini görüyoruz ve bir devlet yapılanması süreci var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu durumu yakından izliyor ve gereken bütün önlemlerin alındığını görüyoruz," ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İş adamı Murat Ülkerden yapay zeka dolandırıcılığına tepkiÖnceki Haber

İş adamı Murat Ülkerden yapay zeka dolan...

Acılı ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyorSonraki Haber

Acılı ailelerin evlat nöbeti kararlılıkl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar