26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5852
EURO35.053
ALTIN2458.6

Öğrencilere simülasyon tırında deprem eğitimi verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilere simülasyon tırında deprem eğitimi verildi
Abone ol
KIRIKKALE'DE AFAD GÖREVLİLERİ, ÖĞRENCİLERE DEPREM BİLİNCİNİ AŞILAMAK İÇİN SİMÜLASYON TIRINDA EĞİTİM VERDİ.

Kırıkkale’de AFAD görevlileri, öğrencilere deprem bilincini aşılamak için simülasyon tırında eğitim verdi.


İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevlileri, simülasyon tırında öğrencilere o anı yaşatarak deprem bilincini aşılıyor. Farklı tarihlerde yaşanan Ege, Elazığ, Erzincan, Marmara ve Van depremleri canlandırıldı. Sınıf haline getirilen tır dorsesinde, AFAD görevlileri tarafından öğrencilere deprem anında neler yapılacağı konusunda bilgiler veriliyor. 5,5 şiddetindeki depremde sınıf sallanmaya başlarken öğrenciler, o anda neler yapmaları gerektiğini öğrenerek kendilerini korumaya alıyor.


İlkokul öğretmeni Fuat Çakmak, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin birebir deprem anını yaşadıklarını ifade ederek, o anda alınması gereken tedbirleri simülasyon tırında gösterildiğini söyledi.


Çakmak, "Öğrettiğimiz teorik bilgileri burada birebir yaşıyorlar. Alınması gereken tedbirleri yaşayarak görüyorlar. 5’den büyük depremleri yaşadılar. Öğrenciler o depremi birebir yaşadılar. Nasıl korunmaları ve sınıfı nasıl terk etmeleri gerektiğini öğrenciler. O deprem korkusunu yaşadılar. Öğrencilerimiz, Van’daki Elazığ’daki depremleri oradaki halkın yaşadığı o korkuları yaşadılar" dedi.


İlkokul öğrencisi Berat Koç, "Korkunçtu. Çok korktum. Depremden kim korkmaz ki. Depremde kapan, tutun yaparken sıranın altına değil de yanına geldim. Sıranın yanında kafama bir şey düşecek diye korktum. Deprem gibi afetler çok kötüymüş onu anladım" diye konuştu.


Teorik olarak öğrendiklerini bilgileri uygulamaları olarak gördüklerini belirten Zeynep Uçan, "Korktum ama yine de öğrendiklerimizi uyguladık. Hayat üçgeni oluşturmamız lazım hatta böyle sabit olmayan eşyalarımızı sabitleyip yanlarına gelmeliyiz. Mesela masanın altına değil de yanına kapanmalıyız" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zabıta ekipleri denetimlere devam ediyorÖnceki Haber

Zabıta ekipleri denetimlere devam ediyor

SBŞTnin çocuk oyunu “En iyi arkadaşım” prömiyerini yaptıSonraki Haber

SBŞTnin çocuk oyunu “En iyi arkadaşım” p...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar