29 Haziran, 2024, Cumartesi
DOLAR32.8826
EURO35.1821
ALTIN2450.3
Yusuf Cinkara Otomotiv

Odunpazarı Belediyesinden 8inci sınıf öğrencileri için ücretsiz LGS Hazırlık Atölyesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Odunpazarı Belediyesinden 8inci sınıf öğrencileri için ücretsiz LGS Hazırlık Atölyesi
Abone ol
Eğitimde Fırsat Eşitliğini Savunan Odunpazarı Belediyesi'nin 8'inci Sınıf öğrencileri Için ücretsiz Açtığı Kontenjan Sınırlı Liselere Geçiş Sistemi (lgs) Hazırlık Atölyesi'nin Kayıtları 16 Ağustos Cuma Günü Sona Eriyor.

Eğitimde fırsat eşitliğini savunan Odunpazarı Belediyesi’nin 8’inci sınıf öğrencileri için ücretsiz açtığı kontenjan sınırlı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Hazırlık Atölyesi’nin kayıtları 16 Ağustos Cuma günü sona eriyor.

Odunpazarı Belediyesi, her yıl Emek Gençlik Merkezi’nde ücretsiz LGS Hazırlık Atölyesi açıyor. 8‘inci sınıf öğrencileri için açılan LGS Hazırlık Atölyesi’nde Matematik, Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Fen Bilgisi dersleri bulunuyor. Yetkililer, kontenjan sınırlaması olan yeni dönem LGS Hazırlık Atölyesi’ne son başvuru tarihinin 16 Ağustos Cuma günü olduğunu belirtti.

"Elimizi taşın altına koyuyoruz"

Konuyla ilgili açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye’nin ciddi bir ekonomik kriz ile boğuştuğuna dikkat çekti. Eğitim masraflarının bu ekonomik şartlarla beraber velileri iyice zor duruma soktuğunun altını çizen Başkan Kurt, “Ülkemiz ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. Üstüne bir de eğitim, özel ders ve dershane masrafları eklenince velilerimiz iyice çıkmaza giriyor. Eğitimin eşit, parasız ve bilimsel olması gerektiğini savunan bizler de ekonomik olarak zorda olan velilerimize destek olmak, gençlerimize ve çocuklarımıza bilimsel, kaliteli ve laik bir eğitim fırsatı sunmak için elimizi taşın altına koyuyoruz. Her yıl bu atölyeleri açıyor, yüzlerce çocuğumuzun da bu atölyelerden faydalanmasını sağlıyoruz. Odunpazarı Belediyesi olarak, velilerimizin ve öğrencilerimizin yanındayız” dedi.

Başkan Kurt konuşmasında Eskişehir’in en büyük mahalleleri olan Emek ve 71 Evler Mahallesi’nde hala bir lise olmadığına dikkat çekerek, “Nüfusu ülkemizdeki birçok ilçeden daha kalabalık, yüz ölçümü olarak da büyük olan Emek ve 71 Evler Mahallelerimiz de hala lise yok. Bir kez daha yetkilileri bu mahallelerde lise yapılması için gerekli adımları atmaya davet ediyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyada üreticiye silajlık mısır tohumu desteği sürüyorÖnceki Haber

Antalyada üreticiye silajlık mısır tohum...

Muhtar silahla vurulduSonraki Haber

Muhtar silahla vuruldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar