28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3274
EURO35.1256
ALTIN2295.7

NEVÜlü öğrencilerden ‘Elektrik Enerjisi Üretim tesislerine teknik gezi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NEVÜlü öğrencilerden ‘Elektrik Enerjisi Üretim tesislerine teknik gezi
Abone ol
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ (NEVÜ) MESLEK YÜKSEKOKULU (MYO), ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI VE ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ KONTROL VE OTOMASYON PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK, ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM TESİSLERİNE TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO), Elektrik ve Enerji Bölümü Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı ve Elektronik ve Otomasyon Bölümü Kontrol ve Otomasyon Programı öğrencilerine yönelik, elektrik enerjisi üretim tesislerine teknik gezi düzenledi.


Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yunus Kara ve Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ayberk Calpbinici’nin rehberliğinde gerçekleştirilen teknik gezinin ilk bölümünde Cemel-1 Hidroelektrik Santraline ve Güneş Enerji Santraline teknik gezi düzenlendi. Hidroelektrik santralleri ve Güneş Enerji santralleri hakkında öğrencilere detaylı bilgiler vererek santrallerin çalışmasındaki tecrübelerini paylaşan santral operatörleri, öğrencilerin sektör hakkında merak ettikleri soruları da cevapladı. Teknik gezinin ikinci bölümünde ise Biyogaz Enerji Üretim Tesisi bünyesinde bulunan çöpten enerji üretim santrali incelendi. Santralin çalışması, çöpten gazı üretim aşamaları, lisanslı üretim ve lisansız üretim santrallerin çalışma durumları gibi enerji sektöründeki önemli bilgiler tesis müdürü tarafından öğrencilere detaylı bir şekilde aktarıldı.


Mezun olduktan sonra elektrik enerjisi üretim santrallerinde çalışmak isteyen öğrencilerin izlemeleri gereken yollar ve edinilmesi gereken bilgiler hakkında yapılan bir görüşmenin gerçekleştiği ziyarette öğrenciler eşlik eden Öğr. Gör. Dr. Yunus Kara ve Öğr. Gör. Ayberk Calpbinici değerli vakitlerini ayırarak öğrencilere yaptıkları katkılarından dolayı, Zeynep Enerji Üretim A.Ş Cemel HES Tesisi Makine Operatörü Mahmut Boyraz’a ve Dumanoğlu Enerji Tesis Müdürü Elektrik-Elektronik Mühendisi Abdurrahman Kaya’ya teşekkürlerini iletti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahin Timlerine zorlu eğitimÖnceki Haber

Şahin Timlerine zorlu eğitim

Kocaelide tenha alanda cesedi bulunan kadının kimliği belli olduSonraki Haber

Kocaelide tenha alanda cesedi bulunan ka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar